DERİ MODASINDA TÜRK JAPON İŞBİRLİĞİ

Date:

deri_türk_japon7 yıldır “Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması”nı düzenleyen Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği ile Japonya’da moda eğitiminin öncüsü Bunka Üniversitesi arasındaki işbirliği güçleniyor.

Tüm dünya tarafından ilgiyle takip edilen önemli tasarımcılar yetiştiren Bunka Üniversitesi’nin düzenlediği “Bunka Üniversitesi Moda Haftası”nda; Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin organizasyonu, Deri Tanıtım Grubu’nun sponsorluğunda Japonya’ya gönderilen Türk derilerinden tasarlanan kıyafetler sergilendi ve ödüllere adeta ambargo koydu. İlk 10 ödülün 9’unda Türk derisi kullanıldı. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, Bunka Üniversitesi ile işbirliklerinin 3 yıldır sürdüğünü, dünya genelinde kalite skalasında en üst seviyede yer alan Türk derilerinin Bunka Üniversitesi’nin “Moda Şov”unda ilk kez 2014-2015 sezonunda sergilendiğini anlattı.

deri_tasarımBunka Üniversitesi Moda Haftası’nda ikinci ve üçüncü olan tasarımların Türk derileriyle tasarlandığı bilgisini veren Galiko, “İlk 10’daki diğer deri kullanılan ürünlerde de tüm tasarımlarda Türk derisine yer verildi. Bu ürünler Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin VI. Deri’n Fikirler Deri Üretim ve Tasarım Yarışması’nın finalinde de sergilenerek beğeni topladı.

Japonya’da 90 yıllık geçmişe sahip olan ve moda eğitiminin öncüsü olan Bunka Üniversitesi ile moda sektöründeki işbirliğimizi önümüzdeki yıllarda arttırarak sürdürmek istiyoruz” diye konuştu. Bunka Üniversitesi’nin geçen yılki “Moda Haftası”nda Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği üyesi Söktaş firması da kumaş sponsoru olmuştu. Bu yık 9. Kez düzenlenen Bunka Üniversitesi Moda Haftası’nda Keisuke Imazaki, Chisung Ihn, Mari Odaka, Junya Satou ve Takayuki Chino aracılığı ile bir seminer de düzenlendi.

deri_moda_japonyaBunka Üniversitesi Moda Haftası’nda öğrencilerin çalışmaları, moda gösterisi, sergisi ve sunumları sergilendi. Moda Haftası, profesyonellerin etkileşim içinde olabildiği, gelecek yılki koleksiyonu hakkında soruların cevap bulduğu, modanın gidişatını ve gelecek nesiller için moda faaliyetlerinin tartışabileceği bir etkinlik olarak öne çıkıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Stratejiden Hikâyeye: Voga Medya, Bütünleşik Marka Danışmanlığı

"Gayrimenkulde Moda" sloganıyla tanınan Voga Gayrimenkul'ün yeni girişimi Voga...

Türk Moda Markası Touché Privé, 5 Milyon Dolarlık Dev Fonla Suudi Arabistan ve Körfez Pazarına Açılıyor!

Türk tesettür giyim platformu Touché Privé, Amplify Growth Partnership'ten...

Vaillant, İş Ortakları İle Taşkent ve Semerkant’ın Tarihinde Buluştu

Isıtma ve kombi sektörünün önde gelen markalarından Vaillant, geleneksel...

Koza Halı: ABD ve Avrupa’da Büyüyen Global Güç, Türkiye’de Markalaşma Yolunda

Gaziantep merkezli Koza Halı, 60 yıllık tecrübesiyle halı sektöründe...