VAN GOGH ODASI’NDA TUVAL VE BOYANIN ÇOK ÖTESİNDE GERÇEK BİR GEZİNTİYE ÇIKIN

Date:

Bahçeşehir Koleji tarafından “Dünyayı sevgi ve hoşgörü kurtaracak” düşüncesiyle ilk defa 2015 yılında düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Çocuk Sanat Bienalinde ” bu yıl “fark” teması işlendi. Kadına şiddet konusunda “fark”ındalık yaratmak için tasarlanan “Kalpte Ritim”, geri dönüşümden elde edilen maddelerle yapılan “Kanatlı Bisiklet” avucumuzun içerisinde bizi farklı kılan beynimizle iletişim kuran mause aletinin işlevini ele alan “Brain ve Mause” ve dünyada ilk defa yapılan Van Gogh’un odasını 3 boyutlu ziyaret edilebilmesi için tasarlanan proje 2. Çocuk Sanat Bienali’nde büyük ilgi topladı.

İSTANBUL, (DHA)- Bahçeşehir Koleji tarafından düzenlenen “Çocuk Sanat Bienali” İstanbul Deniz Müzesi ev sahipliğinde başladı. Öğrencilerin “fark” temasıyla hayata geçirdikleri eserler arasında en dikkat çekenlerden biri de öğrencilerin “Bir ışıkla başlar her şey” sloganıyla yaptıkları Atatürk portresi oldu.

Öğrencilerin “fark” kelimesine odaklanmalarını ve bu doğrultuda keşfettiklerini sanatla birleştirmelerini hedefleyen Bahçeşehir Koleji, ortak bir dil kullanarak uzun vadede; kültür, sanat tasarımı üreticisi ve takipçisi, duyarlı ve bilinçli bireyler yetiştirmeyi de amaçlıyor. Türkiye genelindeki tüm kampüslerden toplam 50 eserin yer aldığı bienal, farklılıkların çocuk penceresinden yansımalarını ele alıyor.

Bienalin en dikkat çekici çalışmalarından biri altıncı sınıfta okuyan 11 öğrencinin 1 senelik çalışması sonucunda ortaya çıkan Atatürk portresi. Atatürk’e ait bir fotoğrafı piksellerine ayırıp büyüttükten sonra beşer santimlik karelere ayıran öğrenciler, bu kareleri parmak boyası ile boyadılar. Tüm farklılıkları Atatürk sayesinde fark ettikleri için böyle bir çalışma yapmak istediklerini belirten öğrencilerin sloganları ise “Bir ışıkla başlar her şey.”

VAN GOGH TABLOSUNU 3 BOYUTLU HALE GETİRDİLER

Etkinliğin bir diğer ilgi çeken eseri ise Van Gogh’un Arles’teki Yatak Odası tablosunun 3 boyutlu hale getirilmiş şekli. İlk kez yapılan bu uygulamada öğrenciler tablodaki odayı gerçek hayata taşıdılar ve tabloda yer alan tüm eşyaları aslına uygun bir şekilde boyadılar. Tamamı beşinci sınıfta okuyan 23 öğrencinin 1 aylık çalışması sonucunda tamamlanan eser bienalin ardından Bahçeşehir Koleji Çamlıca Kampüsünde sergilenmeye devam edecek.
Bienalin açılışında eserleri yakından inceleyen Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel, “Öğrencilerimiz eserlerinde farklılıkların aslında güzellik olduğunu, insanların renkler, diller, inançlar ve kültürler ne kadar değişik olursa olsun birlikte yaşadıkları zaman mutlu olabileceklerini işlemişler. Sergilenen 50 eser var. Bunları çocuklarımızın birlikte düşünüp, burada sergilemeleri muazzam olmuş, çok mutlu oldum” dedi.

GALERİ

[vc_media_grid element_width=”2″ grid_id=”vc_gid:1495564076231-e25b25d2-5739-6″ include=”9712,9713,9714,9715,9716″]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Harlem’s Fashion Row 19. Yılını Ödül Töreniyle Kutladı

Harlem’s Fashion Row 19. Geleneksel moda şovu ve stil ödülleri töreninde sektörün önde gelen isimlerini ve yeni tasarımcıları bir araya getirdi.

Meghan Markle İngiltere dönüşü sonrası aile hayatından kesitler paylaştı

Meghan Markle, Prens Harry ve çocuklarıyla İngiltere'ye dönüşlerinin ardından aile yaşamlarına dair ilk görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

Finansal stresle başa çıkmanın yolları

Finansal stres artık sık sık duyduğumuz bir kavram. İş...

Pamela Anderson New York etkinliğinde dikkatleri üzerine çekti

Pamela Anderson, New York'ta düzenlenen Kering Foundation yemeğinde tercih ettiği siyah elbisesiyle moda dünyasının odağına yerleşti.