Anasayfa / GÜZELLİK / 2016 İLKBAHAR YAZ SAÇ TRENDLERİ

2016 İLKBAHAR YAZ SAÇ TRENDLERİ

İlkbahar yaz sezonunda saçlar doğal ve yapılmamış gibi görünürken; podyumlar karmaşık bir doku istilası altında.

P&G elçilerinin belirlediği Fütürist, Ayrılan Yollar, Yana Yatık, Saç Aksesuarları ve Bireysellik gibi her ana trend özgünlüğü en canlı, en özgüvenli haliyle ortaya çıkarıyor. 

Islak görünümlü tutamlar kuru görünümlü uçlarla bitiyor.  Pırıltı matlıkla tamamlanırken kalınlar inceye çevriliyor ve doğal, kendi haline bırakılmış gibi görünen saçların ardından genellikle “gizli” bir şekillendirme ve çok miktarda ürün çıkıyor.

FÜTÜRİST

Screen Shot 2016-02-15 at 1.26.53 PM

Fütürist saçlar inkar edilemez bir bireysellik görüntüsü yaratmak için yoğun işlemlerle şekillendiriliyor.  Kabile tarzından esintiler ve bilim kurguya çaktığı selamla hem güzel hem tuhaf görünen bu saçlara örgüler, rastalar, Afrika örgüleri cüretkar bir hava veriyor. Farklı dünyalardan gelen ıslak görünümlü parıltılar için jöleler ve spreyler kullanılırken bu görüntü zaman zaman kuru, mat uçlarla birleştiriliyor.

AYRILAN YOLLAR

Screen Shot 2016-02-15 at 1.26.58 PM

Toplu veya açık olması fark etmeksizin saça el değmemiş, şekillendirilmemiş gibi tek tip bir görünüm veren ortadan ayrılan saçlar, 2016 ilkbahar yaz sezonunun kilit özelliklerinden biri olacak gibi görünüyor.

YANA YATIK

Screen Shot 2016-02-15 at 1.27.07 PM

Yeni sezonun bu saç trendi fütüristik bir dokunuşa sahip rahat ve modern bir tarz. Ama bu rahatlığın yanı sıra; görünürde basit ama şekil itibariyle karmaşık. “Bu tamamen fırçalar, kurutma makineleri ve bir yığın ürünle hacim yaratmaktan ve sonra saçı düzleştirip bunları yok etmekten ibaret,” diyor Eugene.

Genellikle açık bırakılan saçlar makine ile kabaca kurutulup hareketli ve dokulu hale getiriliyor. Sonrasında ise ön kısımları yana doğru atılıyor veya taranıyor ve ardından saç spreyleri veya ıslak görünümlü jölelerle sabitleniyor.

SAÇ AKSESUARLARI

Screen Shot 2016-02-15 at 1.27.17 PM

Yeni sezonda büyük yer kaplayan saç aksesuarları, bu sezon hiç olmadığı kadar fazla tasarımcı tarafından benimsendi. “Pek çok şeyin bir arada kullanılması” konseptini güçlendiren aksesuarlar, her görünüme bir karakter ve kişilik ekliyor ve süslü tokalar, vintage esintili taçlar, antika başlıklar, bilim kurgu esintili bantlar, çiçek dalları, tropik çiçekler ve 1950’li yılların bandanaları formunda olabiliyor.

Bu yeni aksesuar trendi, gençliğin iyimserliğini, arsızlığını ve muzipliğini yansıtırken kişinin de kalabalıkta fark edilmesini ve kendine özgü bir tarza sahip görünmesini sağlıyor.

BİREYSELLİK

Screen Shot 2016-02-15 at 1.27.24 PM

2016 ilkbahar yaz sezonunun renk trendi olan bireysellik bir renk teması değil, detaylara özen gösterme anlamına geliyor. Bireysellik trendleri takip etmekten çok birinin kendi kişiliğine ve karakterine sadık kalması ki renkler de bunu kusursuz şekilde sağlıyor.

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Temiz İçerikli Cilt Bakım Markası Celenes By Sweden’dan Onarıcı Bakım Serisi: Sea Buckthorn

Temiz İçerikli Cilt Bakım Markası Celenes By Sweden’dan Onarıcı Bakım Serisi: Sea Buckthorn

İsveç’in endemik bitkilerini ve doğal termal sularını kozmetik bilimi ile buluşturan Celenes by Sweden’ın yüksek …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.