GENÇ MODACILARIN YARIŞ HEYECANI BAŞLADI

Date:

EİB Başkan YardımcıHer yıl genç tasarımcılar tarafından büyük heyecanla beklenen Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği EİB Moda Tasarım Yarışması başladı. Bu yıl 12’incisi düzenlenecek olan yarışmanın teması Re-FORM olarak belirlendi.

Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin de desteklediği yarışma sektöre vizyoner ve yenilikçi tasarımcılar kazandırmak amacıyla düzenleniyor. Yarışmaya için başvurular 23 Aralık 2016 tarihine kadar kabul edilecek. Yarışmacılar, 4 adet 2017-18 sonbahar kış koleksiyonu tasarımı içeren erkek, bayan ya da karma bir koleksiyon hazırlayarak yarışmaya katılabilecek.

Genç tasarımcılara, yaratıcı düşüncede, eylemde, tasarım anlayışında yeni bir boyut ve anlatım biçimi arayışı Re-FORM!’umodern tasarım anlayışı, kendine güvenen gözlerin yeni şekiller ve oranlara odaklanmasıyla yeniden yorumlanacağı bir zemin sunduklarını belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve EİB Moda Tasarım Yarışması Komite Başkanı Burak Sertbaş, bu temanın, genç tasarımcılara temel tasarım kurallarını bozmadan yeni bir soluk getirebilecekleri bir zemin sunacağını kaydetti.

Ön jürinin yapacağı ilk değerlendirme sonrasında 20 tasarımcı belirlenecek ve bu 20 tasarımcı mülakata alınacak. Mülakatta başarılı olan 10 isim finalist olacak. Bundan sonraki süreçte tasarımlar hayata geçirilecek, ilk 10 tasarımcının eserleri 2017 Nisan ayında düzenlenecek “Final Gecesi Defilesi”nde Türkiye’nin ünlü mankenlerince sergilenecek.

Yarışmanın birincisi 15 bin TL, ikincisi 10 bin TL, üçüncüsü ise 5 bin TL para ödülünün yanı sıra yurt dışında eğitim alma imkânı kazanacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Stratejiden Hikâyeye: Voga Medya, Bütünleşik Marka Danışmanlığı

"Gayrimenkulde Moda" sloganıyla tanınan Voga Gayrimenkul'ün yeni girişimi Voga...

Türk Moda Markası Touché Privé, 5 Milyon Dolarlık Dev Fonla Suudi Arabistan ve Körfez Pazarına Açılıyor!

Türk tesettür giyim platformu Touché Privé, Amplify Growth Partnership'ten...

Vaillant, İş Ortakları İle Taşkent ve Semerkant’ın Tarihinde Buluştu

Isıtma ve kombi sektörünün önde gelen markalarından Vaillant, geleneksel...

Koza Halı: ABD ve Avrupa’da Büyüyen Global Güç, Türkiye’de Markalaşma Yolunda

Gaziantep merkezli Koza Halı, 60 yıllık tecrübesiyle halı sektöründe...