Anasayfa / MAGAZİN / ARSLAN SÜKAN’DAN SAHNE ARKASI; PRELUDE

ARSLAN SÜKAN’DAN SAHNE ARKASI; PRELUDE

Leica Galeri İstanbul, 5 Ağustos 2017’e kadar sanatçı Arslan Sükan’ın “Prelude” başlıklı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

Arslan Sükan’ın sahne arkası defile fotoğraflarından oluşan “Prelude” sergisinde sanatçı, sergide yer alan fotoğraflarda, izleyicinin beklentilerini ilk bakışta doğrular gibi yaparken pratikte ters düz eden; bir fikir ya da formu yeniden yaratan bir anlatıcı olarak karşımıza çıkıyor. Sükan, hem iç mimarlık hem de fotoğraf üzerine aldığı eğitimlerinin de etkisiyle, insan algısının limitlerini, fiziksel ile sanal, görünenle görünmeyenin sınırlarını araştıran çok yönlü bir sanatçı.

Prelude_Arslan SükanArslan Sükan’ın, Leica Galeri İstanbul’da sergilenecek eserleri, 2004 – 2008 yılları arasında L’Uomo Vogue (İtalya), A Magazine (Fransa), Crash (Fransa), Faces (İsviçre) ve Muse Magazine (İtalya) gibi fotoğraflardan oluşuyor. Sanatçı, mankenlerin podyumda kişiliklerinden sıyrılarak birer sanat objesi ya da tüketim aracı gibi izlenmeye başlamadan önce, perde arkasında bırakacakları kimlik ve karakterlerinin son izlerini yakalıyor. Sükan, kendilerine biçilen rollere girmek üzere hazırlanan bu figürleri, kendi kurgularını oluşturmak için bir an için fark ettirmeden çalıyor.

Arslan Sükan Hakkında
1973 (Ankara) doğumlu Sükan’ın çalışmalarının sergilendiği ulusal ve uluslararası galeri ve müzeler arasında Maison des Metallos (Paris, Fransa, 2009), NYPH New Visionaries Tobacco Factory (New York, ABD, 2009), Batagianni Gallery (Atina, Yunanistan, 2011), Kappatos Gallery (Atina, Yunanistan, 2012), Ara Art Center (Seoul, Güney Kore, 2012), Maxxi Museum (Roma, İtalya, 2013), Elgiz Müzesi (İstanbul, 2013), Museum Haus Konstruktiv (Zürih, İsviçre, 2013), La Triennale Di Milano (İtalya, 2014), Five Eleven (NYC, ABD, 2015), Hotel Des Arts (Toulon, Fransa, 2016), İstanbul Modern (İstanbul, 2017) yer almaktadır. Ayrıca Art Basel (İsviçre, 2011), FIAC (Paris, Fransa, 2011), Art Hong Kong 2012 ve 2013 gibi uluslararası sanat fuarlarında yer almıştır. Sükan İstanbul ve New York’ta yaşamakta ve çalışmaktadır.

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Saçları Gençlik Hacmine Dönüştüren Sprey Türkiye'de!

Saçları Gençlik Hacmine Dönüştüren Sprey Türkiye’de!

Aslında saç derisi asla kel kalmaz. Sadece seyrelmiş gibi görünen derideki tüyler zayıflar ve bölge …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.