Anasayfa / MANŞET / BALKAN DEFİLESİ BÜYÜLEDİ

BALKAN DEFİLESİ BÜYÜLEDİ

olga fabi_defileBalkan Göçmenleri 15 Ekim’de Sirkeci Garı’nda güzel bir etkinlikte buluştu. Birbirinden renkli  etkinliklere  ev sahipliği  yapan  organizasyonda  Ünlü  Modacı Müesser Kurt’un 6 aylık bir çalışmayla  hazırladığı Balkan Kıyafetleri defilesi izleyenleri büyüledi.

2008’den bu yana Kosova Prizenliler Kültür ve  Yardımlaşma Derneği’nin  her  yıl düzenlediği ve Büyük Balkan  Göçü’nü anlatan  ‘’Bir  Kofer’  Bir  Sandık’’ etkinliğinde  bu yıl  Modacı Müesser Kurt ‘un  hazırladığı  ve ünlü koreograf Asil  Çağıl’ın koreografisiyle Balkan  Kıyafetleri  defilesi  ile yöresel  kıyafetler tanıtıldı.

Hem  geleneksel  Balkan  kıyafetlerinin  günümüz  modasıyla yorumlandığı  hem de yöresel giysilerin  yer aldığı defilede Yağmur Ayaz, Açelya Kartal, Asya Öztürk, Müge İskender,  Yasemin Yeniay, Jenya  Krivenko,  Olga Fabi, Marina Federenko, Victoria İdil Taşpınar, Rabia Hazır ve Yeliz Barman gibi modeller podyuma çıktı.

Halkın müziklere alkışlarla eşlik ettiği bu güzel defilede,Balkan  ülkelerinin  yöresel  kıyafetlerinden  oluşan  30  parçalık koleksiyon tanıtıldı.  Bu  defile  için  6  aydır aralıksız hazırlandığını belirten  başarılı Modacı  Müesser  Kurt’  ‘’Hem  eski yöresel  kıyafetlerin orijinalleri’ hem de günümüz  yorumunu kattığım  kıyafetler  Bir  Kofer  Bir sandık  etkinliği  kapsamında moda dünyasının beğenisine  sunuldu.  Bu  kıyafetler  çok değerli.  Kadife, ipek,  şifon ve saten  kumaşlar  kullanılarak sırma, nakış, kasnak  işi, iğne oyası gibi çok ciddi zaman ve emek  harcanan  işlerle  tamamlandı.  Her  bir  kıyafet  en az 6 parçadan  oluşuyor ve her parça  için  ayrı bir el emeği harcanıyor. Bu defilede amacım  Balkan  kültürünü  yaşatmak bu  kültürün  öğelerini   dünyaya  duyurmak.  Balkan coğrafyasında  böyle  bir  defile  yapılmadı.  Bu  konuda  öncü olmak’  diğer  meslektaşlarımla  birlikte  bu  alanda  çalışmalar yapmak  veya  onların  da  bu  konuya  eğilmesine  vesilede bulunmak  en  büyük  arzum. Bir  ilk  niteliği  taşıyan  bu  defilenin Balkan  göçmenlerinin  büyük  buluşması  ‘Bir  Kofer  Bir Sandık’  etkinliğinde  gerçekleşmiş olması  benim  için ayrıca büyük  bir  mutluluk’’dedi.

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yazın Modern Siluetleri Beymen Club Elbiseler

Yazın Modern Siluetleri Beymen Club Elbiseler

Beymen Club 2023 İlkbahar / Yaz Koleksiyonu, geniş renk ve model alternatiflerindeki elbiseleriyle hayatın her anına, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.