Anasayfa / MAGAZİN / ÇİNLİ RAMBO REKORLARI ALTÜST ETTİ

ÇİNLİ RAMBO REKORLARI ALTÜST ETTİ

Çin sinema filmi
Silahlar, patlamalar, kargaşa, kavga sahneleri…bir aksiyon filminde ne istenirse bu filmde hepsi var.

Wolf Warrior 2, 680 milyon dolarlık hasılatla, Çin sinemasının en başarılı filmi konumuna yerleşiyor.
Temmuz sonu itibariyle 14.000 Çin sinemasında vizyona giren film, Çin ordusunun eski bir askerinin, Afrika’ya gidip vatandaşlarını ve yerel çalışanları batılı paralı askerlerin elinden kurtarmasını anlatıyor.
Yapımcılığı ve oyunculuğu Wu Jing tarafından gerçekleştirilen bu filme 680 milyonluk hasılatla, geçen yıl vizyona girmiş olan The Mermaid’i sollayarak en başarılı Çin filmi durumuna geldi. Film, ayrıca Box Office Mojo tarafından oluşturulan dünya sinemasının en başarılı filmleri listesine de 100. sıradan girdi.
Bu, Anglosakson film endüstrisi ürünü olmayan bir yapım için ilk kez vaki oluyor. Wolf Warrior 2, 1994 yapımı Forrest Gump filmini klasmandan çıkararak onun yerine oturuyor. Üstelik film, bu başarıyı, dünya çapında vizyona tam anlamıyla girmiş olmadan elde ediyor.
Çin sineması, gerçekten de, büyük bir gelişme göstermekte ve “yeni Holivut”  olma iddiasında. Wolf Warrior 2 ile, bu alanda önemli bir aşama yapmış oluyor: zamanında Rambo’nun görmüş olduğu işlevi yerine getiren popüler bir kahraman ve vatan savunucusu yaratmak.

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Akustik Türkçe Pop Müzik yapıyorum

Akustik Türkçe Pop Müzik yapıyorum!

Bugüne kadar ‘Bulutlara Esir Olduk’, ‘Beni İyi Sanıyorlar’, ‘Küsme Aşka’, ‘Yok Sanayım’, ‘Sükut-u Hayal’, ‘Kendime …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.