Anasayfa / KÖŞE YAZILARI / COPY PASTE MODASI

COPY PASTE MODASI

fashion_shows2017 yılı moda dünyası açısından oldukça sıradandı. Birçok genç modacı tanıdık, onlarca defileyi izledik, TV’de  moda programları yine vardı. Ancak 2017 yılında da yeni bir marka ile karşılaşamadık. Sanki herkes aynı şeyleri giyiniyor, aynı şeyleri takıyor gibiydi.

Günümüzde farklılaşmak, özgün gözükmek, bireyselleşmek gibi kavramlar çok ön plandayken, modanın merkezlerinde ise tek tipleşme dikkat çekiyor.  Herkes aynı ayakkabıyı giyiniyor, aynı gömleği satın alıyor, hatta aynı makyajı yapıyor. Kadınlar neredeyse birbirinin aynısı. Eskiden pişti olmak gibi bir kavram vardı; özellikle kadınlar pişti olmaktan çok korkardı. Şimdi neredeyse pişti olmayan yok gibi. Bir davete gittiğinizde herkes aynı modacıdan çıkıp gelmiş gibi duruyor.

Modanın merkezinde bulunanlar artık eskisi kadar önemsemiyor mu bilinmez, ama moda endüstrisi yaratıcılığını kaybetmiş durumda. Türkiye moda endüstrisinin merkezlerine de  Londra, Paris, New York gibi moda merkezlerinin tek tip moda anlayışı yerleşmiş durumda. Herkes özel siparişi üzerine hazırlanmış , özel dikim giysi anlamına gelen haute couture çalıştığını iddaa etse de, erkek modasında da kadın modasında da ‘woow’ dedirten bir çalışmaya tanık olamadık.

Tek tip modaya karşı mücadele etmeliyiz

Modada tek tipleşme en çok daha modacıların sorunu olmalı. Ancak bugünü kadar ciddi bir itiraz yok gibi. Oysaki modadaki bu tek tipleşme kısa bir süre sonra  modacıları yutacak. Pazarlama departmanları copy paste ürünleri moda diye piyasaya sürdükçe tasarımcılara-modacılara ihtiyaç duymayacaklar. Bu yüzden moda dünyası  ses vermeli, daha çok tasarım daha çok alternatif istemeli.

2018’de moda merkezlerinde daha renkli, daha farklı, daha özgün tasarımlarla,koleksiyonlarla karşılaşmak dileğiyle,

Yeni yılınız kutlu olsun

 

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sevdiklerinizin Yüzlerini Gülümsetecek Yeni Yıl Hediye Alternatifleri IN STREET’ten!

Sevdiklerinizin Yüzlerini Gülümsetecek Yeni Yıl Hediye Alternatifleri IN STREET’ten!

Dünyaca ünlü markaların en yeni ve cazip fiyatlı modellerini aynı çatı altında buluşturan IN STREET, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.