Dr. Hülya İskenderoğlu Bahat’ın yeni kitabı “Müminizm: Kâmil İnsan Olmaya Davet” ile hurafelere son! Din ve bilimi buluşturan bu çığır açan eser, Ceres Yayınları’ndan çıktı.
Dr. Hülya İskenderoğlu Bahat’tan Çığır Açan Eser: “Müminizm” Raflarda Yerini Aldı!
Dinlerin ekonomik, siyasal ve toplumsal sömürü aracı olarak kullanıldığı, bilgi kirliliğinin giderek arttığı günümüzde, Dr. Hülya İskenderoğlu Bahat’ın yeni kitabı “Müminizm: Kâmil İnsan Olmaya Davet” raflardaki yerini aldı. Ceres Yayınları etiketiyle okuyucuyla buluşan bu eser, hurafelere karşı hakikate ışık tutarak din ve bilim arasındaki köprüyü kurmayı hedefliyor.
İnsanlık tarihi boyunca evrensel ve köklü bir olgu olan din, ne yazık ki günümüzde bilimsel mercekten uzak, dayatmacı ve gelenekselci bir alana dönüştürülmüş durumda. İnanç konusunda artan yanlışlar ve baskılar, insanları dinden uzaklaştırıyor, genç nesiller ise ya körü körüne bir kabullenişin ya da tepkisel bir reddedişin kıskacında kalıyor.
Yazar Dr. Hülya İskenderoğlu Bahat, ilk kitabı “Hikayelerle Hayat Terapisi” ile bireysel iyileşmeye odaklanmışken, “Müminizm: Kâmil İnsan Olmaya Davet” ile toplumsal iyileşmeye giden yola ışık tutuyor. Eser, hurafelerden arınmış, bilimsel temellere dayanan saf bir bakış açısıyla dinler konusuna açıklık getiriyor.
Dr. Hülya İskenderoğlu Bahat, 30 yıla yakın çok yönlü yolculuğunu, kapsamlı araştırmalarını ve farklı kulvarlardaki kişisel deneyimlerini müspet bilim merceğinde analiz ediyor. Kur’an’ın birçok mealini okumanın yanı sıra Hindistan, Nepal, Bali, Kudüs, Roma, Vatikan, Mekke, Medine, Konya ve Göbeklitepe gibi farklı coğrafyalarda dinlerin pratiğini ve yaşamdaki yerini gözlemleyen yazar, yaşanan dini yozlaşma ve yanlış anlaşılmaları bilimsel bir bakış açısıyla okuyucularla paylaşıyor.

Kitap, dinler ve dini ideolojiler üzerine yazarın derinlemesine araştırma ve değerlendirmelerini sunarken, özellikle Kur’an meallerinin anlaşılmasında ve yorumlanmasında zorluk çekilen konulara öncelik veriyor. Ayrıca, bütün dinlerin gelecekteki rolleri hakkında da kapsamlı cevaplar sunuyor. Eserde sadece Müslümanlık değil, diğer dinler, ideolojiler ve bilimsel buluşlar üzerine de yorumlar bulunuyor. “Müminizm”, insanlığın önündeki engellerin aşılmasında din ve bilimin gelecekte kol kola yürüyeceği mesajını güçlü bir şekilde vurguluyor.
Eser, üç büyük dinin temelinde yatan güzel ahlaklı iyi insan olma şartını “Müminizm” olarak adlandırıyor. “Mümin” yaklaşımının, “temiz bir inançla, barış ve faydalar üretmek için çalışan, adaletten şaşmayan, batılın değil bilimin ve bilginin peşinden koşup kâmil insan olmak için çabalayıp ilerleyen, güzel ahlak sahibi kimselere” işaret ettiğini gözler önüne seriyor.