Anasayfa / GÜZELLİK / DÜĞÜN GÜNÜNDE FORMDA GÖRÜNMENİN 5 FORMÜLÜ

DÜĞÜN GÜNÜNDE FORMDA GÖRÜNMENİN 5 FORMÜLÜ

Hayatın dönüm noktası niteliğindeki “büyük günler” zayıflamak ve mükemmel fiziğe sahip olmak için bir fırsat, ancak bunu sağlıkla başarabilmek ve yaşam tarzına dönüştürebilmek kolay değil. Herbalife Global Sporcu Performansı Başkan Yardımcısı Samantha Clayton, “Özel günlere hazırlanırken fiziksel çabanın yanı sıra psikolojik çaba da gerek” diyor. Clayton’ın önerdiği 5 kolay formül şöyle…

Önemli bir davete katılacak, yeni bir işe girecek ya da harika bir tatile çıkacak olabilirsiniz. Peki ya düğün? Ya da doğum? Düğünden ve doğumdan daha heyecan verici gün olabilir mi? Herbalife Global Sporcu Performansı ve Fitness Eğitimlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Samantha Clayton, düğün öncesi forma girmek, doğum sonrası kilo vermek veya bir nedenle hayatında sağlıklı değişikliklere yer açmak isteyenler için forma girebilmenin yollarını anlatıyor.

Çekici olmanın başı da sağlık!

“Fiziği nasıl olursa olsun insanlar bol egzersiz ve stres karşıtı planla yaşam boyu sağlıklı alışkanlıklar edinebilir. Sağlıklı ve formda bir beden kişiye bu alışkanlıklar için motivasyon kazandırır” diyen Clayton şu önerilerde bulunuyor:

•Stresten uzak durun

Stres özgüvenimizi kaybetmemize, depresyona girmemize ve olumsuz düşüncelere kapılmamıza neden olabilir. Yapılan araştırmalar da kilo alımında stresin çok önemli bir faktör olduğunu gösteriyor. Ne var ki günlük hayatta stresten tamamen arınmak mümkün değil. Yine de düşünce biçiminizi değiştirerek stresinizi yönetebilir, kendinizi alacağınız yeni kilolardan koruyabilirsiniz. Her gün kendinize bir hayaliniz olduğunu ve bu hayali gerçeğe dönüştürecek planın da hazır olduğunu hatırlatın. Bu şekilde koşullanmak durumun kontrol altında olduğunu fark etmenize yardımcı olacaktır.

•Önceliklerinizi belirleyin

Stresinizi yönetmeyi başardıktan sonra önceliklerinizi belirleyin. Örneğin düğünden önceki birkaç haftalık süreçte bir gelin adayının üç önceliği olabilir: Ailesi ve müstakbel eşiyle ilgilenmek, kendiyle ilgilenmek ve düğün planlarını tamamlamak. Diğer konular bir süreliğine rafa kalkabilir. Kendinizle ilgili yapmanız gerekenler açısından biraz yol alana kadar ikinci derecede önemli işleri erteleyebilirsiniz. Örneğin sporunuzu ve beslenme programınızı ihmal edip ev işlerine odaklanmanız bir öncelik hatası olabilir. Asıl meselenin kendi kendine düzeleceğini varsayarak diğer işlere odaklanmak insan doğasının bir parçasıdır. Bu tuzağa düşmek yerine, tali işlerinizi erteleyin ve kendinize dönün. Sağlıklı bir güzellik için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri budur.

•Yakınlarınızdan destek isteyin

Bazen bir işi yapmak için koca bir köy gerekir! Özel dönemlerde, özellikle baskı altındayken kişinin tek başına motivasyonunu koruması son derece güçtür. Bu nedenle güvendiğiniz kişilere planlarınızı anlatmak ve büyük gün öncesi onlardan fiziksel ve duygusal destek almak faydalı olacaktır.

•Bolca terleyin

Terlemek kalori yakmanın en kolay yollarından biridir ama günlük hayatın rutin işleri için yorulup terlemek aynı sonucu vermez. Eğer kronik bir rahatsızlığınız yoksa egzersizlerde nefessiz kalana kadar kendinizi zorlamanız ve bol bol ter atmanız kilo vermenizi hızlandıracaktır. Düzenli egzersiz yapan biri değilseniz, egzersiz programına başlamadan önce bir doktor kontrolünden geçmeli ve programınızı birden bire değil, kademeli olarak artırmalısınız. Ayrıca bir profesyonelden yardım almanız doğru ve etkin biçimde kilo vermenizi sağlayabilir. Egzersiz sırasında, zihninizin içinde bulunduğunuz ana odaklanmanız çok önemlidir. Bilinçli bir şekilde yapacağınız tek bir squat, bilinçsiz bir şekilde yapacağınız 10 squat’tan daha iyidir. Egzersiz sırasında, diğer işleri aklınızdan çıkarın, düşüncelerinizden arının ve en yüksek faydayı sağlamak için sporunuza konsantre olun.

•Karmaşık egzersizlere ve radikal diyetlere itibar etmeyin

Durum ne kadar acil olursa olsun, kısa sürede maksimum fayda sağlamak için karmaşık bir egzersiz planı uygulamak ya da radikal diyetlere girmek doğru bir çözüm değildir. Yapmanız gereken tek şey, günlük yaşamınızdaki tercihlere bilinçli bir şekilde yaklaşarak sağlıklı alışkanlıklar geliştirmeye başlamaktır. Kişi bedeni ve sağlığı için doğru tercihlerde bulunmanın günlük yaşamının bir parçası haline getirme bilincine eriştiğinde, hedeflediği o büyük gün öncesi yaptığı tüm egzersizleri o günden sonra da devam ettirme motivasyonunda olacaktır.

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kışın Yıpranan Saç Ve Cildin Canlandırılmasına “Nemli” Çözüm

Kışın Yıpranan Saç Ve Cildin Canlandırılmasına “Nemli” Çözüm

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlem Su Küçük, ilkbahar …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.