Anasayfa / MANŞET / GEÇ ANNE OLANLAR DAHA UZUN YAŞIYOR

GEÇ ANNE OLANLAR DAHA UZUN YAŞIYOR

Op. Dr. Betül GörgenKadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, 30’lu yaşlarda bebek sahibi olan kadınların daha uzun yaşadığını söyledi.
Üreme sağlığıyla uğraşan uzmanlar, çoğu zaman, çocuk sahibi olmak için geç kalınmaması konusunda hanımları uyarır. Çünkü çocuk sahibi olma sürecinin ötelenmesi, yaşın ilerlemesiyle çocuksuz kalma riskini de beraberinde getiriyor.Fakat son yapılan araştırmalar, ileri yaşta anne olmayı tercih eden kadınları sevindirecek türden. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, Portekiz Coimbra Üniversitesi’nde yapılan araştırmanın detayları hakkında şu bilgi vererek ““Bu çalışmaya göre, ileri yaşta çocuk sahibi olan kadınlar, çok genç ya da 20’li yaşlarda çocuk sahibi olanlara göre daha uzun yaşıyorlar” dedi.

33 YAŞ VE SONRASI DOĞURAN KADINLAR
Op. Dr. Betül Görgen’in açıklamasına göre, ilk çocuklarını 33 yaş ve sonrası doğuran kadınların, daha erken yaşta doğum yapanlara göre üç kat daha fazla uzun yaşamla ilgili belli DNA belirteçlerine sahip. Daha ileri yaşlarda gebe kalan kadınların eğitimli, sağlıklı yaşamaya özen gösteren ve kendilerine dikkat eden kadınlar olması bu farkın sebeplerinden biri olarak gösteriliyor

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hipertansiyona Karşı 7 Etkili Öneri!

Hipertansiyona Karşı 7 Etkili Öneri!

Hastaların yarısının hipertansiyonundan haberi yok! Sağlıksız beslenme, hareketsizlik, fazla kilo, stres ve zararlı yaşam alışkanlıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.