Anasayfa / EKO-MODA / LANVIN ARTIK ÇİN MARKASI

LANVIN ARTIK ÇİN MARKASI

lanvinÇin Uluslararası Radyosu – Fransa’nın günümüze değin yaşamış en eski moda evlerinden Lanvin iki yıldır iflasın eşiğindeydi. 22 Şubat Perşembe günü bildirildiğine göre Lanvin’i, zorlu bir teklif artırma savaşımından sonra, önemli bir Çin grubu satın aldı.
Fosun International adlı grup Paris’te yerleşik Lanvin’in çoğunluk hissesini aldığını açıkladı. Lanvin, modelistlerinin kaçışı sonucunda satışların düşmesiyle kendi içinde anlaşmazlıklara sürüklenmişti. Fosun ayrıca, Balmain ve Valentino gibi markaların sahibi olan Katar Emirlik ailesi tarafından desteklenen Mayhoola for Investment fonuyla irtibat halinde.
Fosun International’in finans bölümü yetkililerinden Joann Cheng , “Çin küresel lüks ürün piyasasının büyümesinde başlıca etken durumuna geldiği bu aşamada, mevcut kaynaklarımız ve birikimimizle hem Lanvin’e değer artımı sağlayacağız hem de onun lüks marka olma konumunu korumaya kararlı olacağız.” diyor.

Lanvin'i, zorlu bir teklif artırma savaşımından sonra, önemli bir Çin grubu satın aldıBu devir, Çinli yatırımcıların Avrupa lüks marka üreticilerinin hisse alımlarından sonuncusu. Bu ay içinde, Çin tekstil ve giyim üreticisi Shandong Ruyi, İsviçreli Bally deri markasından kontrolü altına alabilecek oranda hisse alma konusunda anlaştı. 2016’da da Sandro, Maje ve Claudie Pierlot markalarının sahibi olan SMCP’yi 1,6 milyar dolara almıştı.
Fosun’un “hastalanan” Lanvin’e mevcut kayıpları kapatıp gecikmiş maaşları ödemek için şimdilik en az 122 milyar dolar enjekte etmesi bekleniyor.
Milyarder Guo Guangchang tarafından kontrol edilen Çin grubu, Fransız turizm grubu Club Med’in de sahibi olup Folli Follie, St John ve Caruso gibi markaları da kendine katmış durumda. Son dönemde İtalyan iç giyim markası La Perla ile de görüşme halinde.

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sevdiklerinizin Yüzlerini Gülümsetecek Yeni Yıl Hediye Alternatifleri IN STREET’ten!

Sevdiklerinizin Yüzlerini Gülümsetecek Yeni Yıl Hediye Alternatifleri IN STREET’ten!

Dünyaca ünlü markaların en yeni ve cazip fiyatlı modellerini aynı çatı altında buluşturan IN STREET, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.