Anasayfa / MAGAZİN / YÂRE SİTEM

YÂRE SİTEM

Emirhan KartalEmirhan Kartal Quartet, yeni albümü Yâre Sitem’i yayınladı. Albüm, bağlama, davul, bas ve klavye olmak üzere dört enstrümanın bir araya gelmesiyle, canlı olarak kaydedildi. Dijital platformarda yer alan “Yâre Sitem” albümü, aynı zamanda video klipleriyle Youtube’dan da izlenebiliyor.

Müzisyen ve aktör olarak sanat hayatına devam eden Emirhan Kartal’ın Kalan Müzik etiketiyle yayınladığı ‘Emirhan Kartal Quartet – Yâre Sitem’ adlı albüm çalışması yayınlandı.

İnsanlar duygu ve düşüncelerini aktarırken;müzik, tiyatro, edebiyat, sinema, şiir, opera vb. gibi sanat dallarından yararlanmışlardır. Müzik de şüphesiz bu sanat dallarının en önemlilerindendir. Özellikle geleneksel müziğimiz ve bu müziğin içerisinde yer alan türkülerimiz, bizim kültürel mirasımız, edebi ilmimizdir. Bu anlamda gerek müzikâl gerek edebi anlamda zenginlikler içermektedir. İnsanlar bazı zamanlarda, sevgisini ya da dertlerini söyleyemedikleri ya da kendilerini ifade edemedikleri durumlarda türkü söyleyerek, ona sığınarak, onunla bütünleşerek ifade etmek istemiştir. İçerik bakımından birden fazla konu içeren türkülerimizde, bu albümde Mecnun’un Leyla’sına, Kerem’in Aslı’sına, Ferhat’ın Şirin’ine, kısaca aşığın maşuğuna olan sitemini dile getirmeye çalışan sanatçı; “Türkülerin sözlerine baktığımızda kimi zaman gurbet, kimi zaman karşılıksız sevgi, kimi zaman hasretlik, kimi zaman ayrılık, kimi zaman kırgınlık gibi durumlardan dolayı yârine sitem ettiğini görmekteyiz” dedi.

Dijital platformlardan ve Youtube’dan dinlenebiliyor

Günümüz modern müzik anlayışı içerisinde, eserlerin doğal yapısını bozmadan çok yalın bir biçimde icra etmeye çalıştıklarını söyleyen sanatçı, albümün; bağlama, davul, bas ve klavye olmak üzere dört enstrümanın bir araya gelmesiyle, canlı olarak (hücum kayıt mantığıyla) kaydedildiğini dile getirdi.

Albümde; “Çiçekten Harman Olmaz”, “Elif Allah Dost Eyleyen”, “Elâ Gözlerini Sevdiğim Dilber”, “Zeynep Bu Güzellik Var Mı Soyunda”, “Kara Tren Gelmez M’ola”, “Çiğdem Der Ki Ben Âlayım”, “Keklik İdim Vurdular” adlı eserler yer alıyor.

Emirhan Kartal Quartet; bas gitarda Alper Uğurlar, davulda Berkan Tilavel, klavyede Ozan Sarıboğa, bağlama ve vokalde Emirhan Kartal’dan oluşuyor. Dijital platformarda yer alan “Yâre Sitem” albümü, aynı zamanda video klipleriyle Youtube’dan da izlenebiliyor.

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Akustik Türkçe Pop Müzik yapıyorum

Akustik Türkçe Pop Müzik yapıyorum!

Bugüne kadar ‘Bulutlara Esir Olduk’, ‘Beni İyi Sanıyorlar’, ‘Küsme Aşka’, ‘Yok Sanayım’, ‘Sükut-u Hayal’, ‘Kendime …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.