Yeni Yıl Kararlarını Uygulamak Zordur

Date:

Dün gece eğledik mi, tamam o zaman. Şu yeni yeni yıl kararlarına tekrar bakalım.

Sigarayı bırakmak, kilo vermek veya yeni bir dil öğrenmek… Herkesin yeni yıldan farklı bir beklentisi, 2025 yılı için farklı bir hedefi var. Ancak Scranton Üniversitesi’nin yapmış olduğu bir araştırmaya göre yeni yıl kararları alanların %27’si yılın ilk haftası aldıkları karardan dönüyor. Yüzde 19’u ise aldığı karara sadık kalıyor ve 2 yıl boyunca uyguluyor.

Pew’un ABD’de ABD de yetişkinler arasında yaptığı bir araştırmaya göre ise vatandaşların yüzde 30 otuzu yeni yıl için kararlar almış. Yaş yükseldikçe yeni yıl kararları alanların oranı ise azalıyor. 50 yaş üzerinde insanlardan sadece yüzde 20’i yeni yıl için karar alıyor

Psikoterapist Amy Morin ise yeni yıl kararları alan ve bu kararlarını başarmakta zorlanan insanların deneyimlerini inceledi.
Morin’e göre insanlar şu sebeplerden yeni yıl kararlarını uygulamakta zorlanıyor; değişime hazır değiller, kendilerini iyi takip etmiyorlar, planlama eksiklikleri var aşırı güvenliler.
Her her başarıda olduğu gibi anahtar; planlı olmak. Planı sürdürmek için su anahtar özgüven.
Unutma, yeni yıl kararlarını uygulamak bir maraton, sprint değil. Kendine karşı sabırlı ve anlayışlı ol, küçük başarılardan güç alarak ilerle.

Kendinize aşırı zor hedefler koymak sizi motive etmek yerine yıpratabilir. Başlangıçta küçük ve ulaşılabilir hedeflerle başlayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Survivor 51 yeni sezonu için geri sayım başladı

CBS, Survivor 51: The Open Era sezonunun yarışmacı kadrosunu çarşamba günü düzenlenecek canlı yayınla izleyicilere tanıtacak.

Harry Potter dizisinde Gilderoy Lockhart rolü değişti

HBO Max yapımı Harry Potter dizisinde Gilderoy Lockhart karakterini canlandıracak isim değişti ve rolü Kit Harington üstlendi.

Neslihan Yetişkin sergisi Aidiyet Bahçesi Bozcaada’da

Ekolojik sanatçı Neslihan Yetişkin, yeni sergisi "Aidiyet Bahçesi" ile...

Aybüke Pusat tatil paylaşımlarıyla dikkat çekti

Aybüke Pusat tatilinden renkli kareleri sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı.