Anasayfa / EKO-MODA / 270 MİLYON TL’YE SATIŞA ÇIKARILDI

270 MİLYON TL’YE SATIŞA ÇIKARILDI

satılık köşkTarihi İpar Köşkü 270 milyon TL’ye satışa çıkarıldı.Köşkün satışını emlak kraliçesi olarak bilinen, dünya emlak şampiyonu Evrim Kırmızıtaş Başaran gerçekleştiriyor.

Kadıköy, Çiftehavuzlar’daki köşk, ünlü cerrah Cemil Topuzlu Paşa tarafından 1901’de yaptırılmış . Cemil Topuzlu Paşa, köşkünü Pera Palas, Müşir Zeki Paşa Yalısı gibi ünlü binaların mimarı Aleksander Vallaury’ye inşa ettirmiş. “Ömrüm boyunca burada otarmak istiyorum” diyen Cemil Topuzlu Paşa köşküne çok özenmiş. Öyle ki, 1912’de devrin sadrazamı Gazi Ahmet Muhtar Paşa, köşkü ve bahçeyi görünce güzelliği karşısında etkilenmiş ve Cemil Topuzlu Paşa’ya İstanbul Şehreminliği (belediye başkanı) görevi verilmiş.

emlak kraliçesi
Başaran “Köşk her dönem gücün,asaletin,zenginliğin ve tatlı hayatın sembolü olmuş.Satışı için 45.000.000 dolar,270 milyon TL istenilen para dudak uçuklatacak cinsten ama Amerika’dan,Rusya’dan , Kuveyt’ten ve Türkiye’den de ilgilenen müşterilerim var.”

Satılık Köşk
Evrim Kırmızıtaş Başaran köşk hakkında şu bilgileri verdi:”İpar Köşkü, birinci dereceden tarihi eser ve burası şu anda devlet tarafından koruma altında. Yani yeni sahibi aslına uygun birebir yaptırmak durumunda. Bir dönem sık sık danslı davetlerin verildiği bu köşkün dışı gibi içi de heybetli, 20 oda 4 salon ve 18 banyo bulunuyor.Birinci dereceden tarihi eser olan ana köşk,1350 metrekare kapalı alandadır. Bir de aynı arsa içerisinde iki köşk daha var, toplam 2700 metrekare kapalı alan, yani bu fiyatı veren üç köşkün sahibi oluyor. ”

 

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sevdiklerinizin Yüzlerini Gülümsetecek Yeni Yıl Hediye Alternatifleri IN STREET’ten!

Sevdiklerinizin Yüzlerini Gülümsetecek Yeni Yıl Hediye Alternatifleri IN STREET’ten!

Dünyaca ünlü markaların en yeni ve cazip fiyatlı modellerini aynı çatı altında buluşturan IN STREET, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.