Anasayfa / MANŞET / TILSIMLI BİR BÜSTİYER

TILSIMLI BİR BÜSTİYER

TILSIMLI BÜSTİYERTürkiye’nin güçlü uluslararası moda markası Dice Kayek’in, dünyaca ünlü çağdaş ressam ve gravürcü Rachid Koraïchi ile ortak sergileri Paris’in Le Marais Bölgesi’ndeki Belediye Sarayı’nda açıldı. SKIN Derneği yararına bir araya gelen Dice Kayek ve Rachid Koraïchi, güçle zayıflığı, iktidarla fanteziyi birleştiren, kadınların güzelliğine bir övgü niteliği de taşıyan “Bustier d’Amour” adlı eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu.

Koleksiyonlarıyla dünyada adından sıkça söz ettiren Dice Kayek, sanat eserleriyle de sanatseverlerin beğenisini topluyor. Dice Kayek’in son sergisinin açılışı 9 Ekim 2018 Salı gecesi Paris’in 3. Bölge Belediye Sarayı’nda gerçekleştirildi. “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” olan Ekim ayında açılan serginin ana parçası olarak, Rachid Koraïchi ve Dice Kayek’in birlikte ürettikleri “Bustier d’Amour” isimli “giyilebilir sanat” eseri yoğun ilgi gördü.

Dice Kayek’in yaratıcıları Ece Ege ve Ayşe Ege, “Bustier d’Amour” (Aşk Büstiyeri) ismini verdikleri Haute Couture eseri, çağdaş ressam ve gravürcü Rachid Koraïchi’nin çağrısı üzerine SKIN Derneği yararına tasarlandı.

2013 yılında “Istanbul Contrast” koleksiyonlarıyla Jameel Prize 3’ü kazanan Ayşe Ege ve Ece Ege kıyafeti tasarlarken, 2011 yılında Jameel Prize 2’yi kazanan Rachid Koraïchi de kıyafetin üzerine elle işlenecek işaret, kelime ve sembolleri seçti. Dice Kayek’in tasarımı ve Rachid Koraïchi’nin seçtiği işleme desenlerinin birleşmesiyle “bir koruma ve şifa büstiyeri” ortaya çıktı. Güçle zayıflığı, iktidarla fanteziyi birleştiren eserin çıkış noktası, Ece Ege’nin çok sevdiği zıtlıkların ittifakından doğdu. Kadınların güzelliğine bir övgü niteliği de taşıyan “Bustier d’Amour”, SKIN Derneği’nin yardım ettiği kadınları destekleme amacıyla yaratıldı.

Koraïchi: “Kadınları koruyan tılsımlı bir büstiyer yaratarak onlara bir armağan vermek istedik”

Rachid Koraïchi, Dice Kayek’le iş birliği yapmaktan duyduğu mutluluğu vurgulayarak şöyle konuştu: “SKIN Derneği’yle dayanışma içindeyim çünkü ben de göğüs kanseri geçirdim. Bu yüzden göğüs kanseri geçirenlerin, kadınlıklarının ve anneliklerinin en görünür ve önemli parçası olan göğüslerine dokunduklarında hayatlarının nasıl alt üst olduğunu çok iyi anlıyorum. Onları koruyan, sarmalayan, dualar ve şifa ile eşlik eden tılsımlı bir büstiyer yaratarak kadınlara bir armağan vermek istedik.”

AŞK BÜSTİYERİEce Ege: “Hem insani hem sanatsal olarak kalbimizdeki yeri çok büyük”

Dice Kayek adına Ece Ege, Rachid Koraïchi’nin bu sanatsal ve hayır projesine katılma çağrısında bulunduğunda, sevinçle kabul ettikleri kaydederek şunları söyledi: “Bu dünyadaki kadınlarının çoğunu etkileyen önemli bir amaç. Bu projenin kalbimizdeki yeri hem insani sebeplerden hem de sanatsal olarak bizi çok motive ettiği için çok büyük. Rachid’le birlikte yarattığımız “Bustier d’Amour” haute couture bir parça. Rachid ve Dice Kayek’in dünyalarını bu işbirliğinde bir araya getirmek bizi çok mutlu etti. Bu büstiyer Rachid’in felsefesini ve biz ikimizin sanatsal vizyonunu kristal boncukların işlemesiyle ifade ediyor. Eşsiz bir parça olan “Bustier d’Amour”, tamamen elde işlendi. Bizi böyle güzel bir amaca destek çağrısında bulunduğu için Rachid’e müteşekkiriz.

SKIN Derneği Hakkında
2012’de Paris’te kurulan SKIN Derneği, meme kanseri olan kadınların kendilerini sanat ve/veya spor aracıyla baştan yaratmasına destek oluyor. Hasta-sanatçı ve sporcu ikilileri birlikte eserler üretiyor, spor performansları gerçekleştiriyorlar. SKIN Derneği de Fransa, Belçika ve Quebec’teki prestijli mekanlarda, sağlık kurumlarında ve hastanelerde bu işlerin sergilenmesini sağlıyor. SKIN Derneği, kadınlar arasındaki bağı güçlendirmeye, kadınların kendini ifade etmesine, kendini aşarak yeniden yaratmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

AŞK BÜSTİYERİ

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yazın Modern Siluetleri Beymen Club Elbiseler

Yazın Modern Siluetleri Beymen Club Elbiseler

Beymen Club 2023 İlkbahar / Yaz Koleksiyonu, geniş renk ve model alternatiflerindeki elbiseleriyle hayatın her anına, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.