Anasayfa / EKO-MODA / AYMOD AYAKKABI FUARI KAPILARINI AÇIYOR

AYMOD AYAKKABI FUARI KAPILARINI AÇIYOR

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği’nin (TASD) 30 bin metrekare alanda düzenlediği Avrupa’nın 2. , Türkiye’nin en büyük, 58. Uluslararası AYMOD Ayakkabı ve Moda Fuarı, 4-7 Ekim 2017 tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy’de kapılarını ziyaretçilere açacak.

“Ayakkabının Zamanda Yolculuğu” 

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneğinin 58. Uluslararası AYMOD Fuar’ında düzenleyeceği “Ayakkabının Zamanda Yolculuğu” sergisinde, TASD üyesi Mehmet Akbacakoğlu’na ait özel koleksiyondan, III. Selim’e ait bir çifti de Topkapı Sarayında yer alan Çizme, Şehzade Ediği, Çanakkale Savaşında giyilmiş subay çizmesi, Noel Baba Çizmesi gibi birbirinden değerli 45 çift ayakkabı ilk kez sergilenecek. Sergide aynı zamanda Türkiye’nin yedi bölgesine ait tarihsel ayakkabılar yer alacak.

Ayakkabı fuarı-AymodTürkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Süleyman Gürsoy; “AYMOD yine farklı sürprizleri ile birçok yerli ve yabancı yatırımcının buluşma noktası haline gelecek. Özellikle yabancı katılımcılardan çok yoğun ilgi var. Fuarımız, Çin’den İtalya’ya, Rusya’dan Katar’a, Almanya’dan İran’a en az 80 ülkeden 600 alım heyetine ev sahipliği yapacak. 400 üzerinde katılımcı, 1000’ den fazla marka ile yaz sezonuna ait kadın-erkek ayakkabısından, çocuk ayakkabılarına kadar klasik ve modern 10 bin model sergilenecek. Bu seneki ‘’Ustalara Saygı’’ konseptimiz çerçevesinde düzenleyeceğimiz birçok etkinliğin yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekeceğini düşünmekteyiz” dedi

TASD’den “Ustalara Saygı”

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Süleyman Gürsoy; “Ustalara Saygı” projesi kapsamında; “Türkiye’nin farklı bölgelerinden davet ettiğimiz ustalar, fuar boyunca el emeği, göz nuru yöresel ayakkabılar yapacaklar. Kültür mirasımız olan bu ayakkabıları yapan ustaların sayısı gün geçtikçe azalıyor. TASD olarak düzenlediğimiz AYMOD Fuarı ile yerli, yabancı yatırımcılar ile bu ustaları hem biraraya getirmiş olacağız, hem de bu miraslarımızı geleceğe taşımaya devam edeceğiz” dedi. Proje kapsamında Kahramanmaraş’lı Harry Potter ve Truva filmleri için çarık yapan ustamız, Aydın Efe’lerinin körüklü çizmelerini yapan ustamız, Samsun Çarşamba yöremize ait yumurta topuk ayakkabı yapan ustamız, Bodrum sandaleti yapan ustamız, Gaziantep yöresine ait yemeni yapan ustamız fuar boyunca bu özel ayakkabıları ziyaretçilerin izleyebileceği şekilde canlı olarak yapacak. Fuarın son günü ayakkabıcılık mesleğine emek vermiş ustalara TASD tarafından ödül töreni de düzenlenecek

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sevdiklerinizin Yüzlerini Gülümsetecek Yeni Yıl Hediye Alternatifleri IN STREET’ten!

Sevdiklerinizin Yüzlerini Gülümsetecek Yeni Yıl Hediye Alternatifleri IN STREET’ten!

Dünyaca ünlü markaların en yeni ve cazip fiyatlı modellerini aynı çatı altında buluşturan IN STREET, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.