Anasayfa / MANŞET / BANA MODAYI ANLAT!

BANA MODAYI ANLAT!

Bugün moda endüstrisi dünyanın en etkili sektörlerinden biri. Giyinme artık sadece bir korunma-örtünme ihtiyacı değil, bir güzellik, bir farklılaşma hatta statü demek. Artık mahalle aralarındaki terzilerin her birey için ayrı ayrı tasarladığı, her beden için ayrı bir dikimin olduğu o çok özel günler geride kaldı.Farklılığı arayan, özgün giyim isteyen bireyler farkında olmadan aslında aynılaştılar. Artık aynı global moda markalarının aynı tasarımlarını giyiniyorlar ve buna da farklılaşmak diyorlar. Oysaki dünya farklılaşmıyor, tam tersine tek tipleşiyor.

1974 yılına gidiyoruz. Henüz daha terzi günleri… Tasarımcı,moda, modacı, fashion, fashionweek, victoria’s secret, top model gibi gibi kavramlar Türkiye’nin gündeminde yok.  Türkan Soray, Fatma Girik, Kadir İnanır, Tarık Akan, Hülya Koçyiğit, Gülşen Bubikoğlu’na ne giyerse ona tav olduğumuz günler. Nedense o günlerde moda tartışılmaya başlanmış. TRT ise sokağa çıkmış ve ‘Moda Nedir’ diye sormuş. O sorulara yanıt verenler ‘Bugün Ne Giysem’ gibi programları görseler ne derlerdi acaba? İşte 1974’te moda denilince akla gelen şeyler, köylüsünden şehirlisine herkesin moda kavramı…

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yazın Modern Siluetleri Beymen Club Elbiseler

Yazın Modern Siluetleri Beymen Club Elbiseler

Beymen Club 2023 İlkbahar / Yaz Koleksiyonu, geniş renk ve model alternatiflerindeki elbiseleriyle hayatın her anına, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.