Anasayfa / GÜZELLİK / CİLT BAKIMINDA DİKKAT EDİLECEKLER – DİLEK ÇAĞLAYAN DEĞİRMENCİ

CİLT BAKIMINDA DİKKAT EDİLECEKLER – DİLEK ÇAĞLAYAN DEĞİRMENCİ

Boyner Kozmetik Direktörü Dilek Çağlayan Değirmenci ile cilt bakımı hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Aktardığı bilgiler için teşekkür ederiz.

_ Cildimizi daha sağlıklı ve ışıltılı göstermek için neler yapabiliriz?

_ Cilt bakımı için su içmek, doğru ve dengeli beslenmek, çevre kirliliğinden korunmak kadar cildimizi temiz ve nemli tutmak da çok önemli… Özellikle soğuk kış günleri cildin nemini azaltır ve daha çok kurumasına neden olur.

Cilt yapısına uygun doğru kozmetik ürünlerinin kullanımıyla soğuk kış günlerinde de ışıl ışıl bir cilt, sağlıklı ve kusursuz bir görünüm elde etmek mümkün.

Boyner’de satışa sunulan Amerika’nın en çok satan nemlendiricisi Clinique Dramatically Different Nemlendirici Losyon soğuk kış günlerinde cildin nem dengesini koruyarak kurumasına engel oluyor ve mükemmel bir bakım sunuyor.

Lancome Energie de Vie Serisi uykusuzluk, yoğun stres, hava kirliliği, günlük hayat yorgunluğu gibi cildi negatif etkileyen tüm dış etkenlere karşı koruma sağlıyor. Kışın en sert zamanlarında ciltte kuruluktan oluşan çatlakları yok ediyor.

Estee Lauder’ın yeni ürünü Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix, yüksek performanslı, besleyici, mikro hareketlerin etkilerine karşı dolgunlaştırıcı bir tampon etkisi veren 360° Matrix Technology™ ile gözlerde derin ve kalıcı bir nemlendirme sağlıyor.

Clarins’in yenilenen Double Serum’u da yaşlanma karşıtı formülü ile gençleşme sağlarken daha pürüzsüz, sıkı ve güzel bir görünüm sunuyor.

_ İyi bir cilt bakımının ipuçlarını verir misiniz?

_ Cilt bakımındaki ilk ve en önemli basamak cilt temizliğidir. Cilt temizliği için cilt yapısına ve kullanım alışkanlıklarına göre temizleme jelleri, nemlendirici içeriği olan sabunlar ya da temizleme sütleri oldukça yardımcı olacaktır.

Yüzü temizleme işleminin ardından cildin gözeneklerini arındırmak, siyah ve nokta ve sivilce oluşumunu engellemek amacıyla tonik kullanılmalıdır.

Cilt temizliği önemlidir ancak tek başına yeterli değildir. Cildin nemlendirilmesi ve beslenmesi de cilt bakımında bir diğer önemli husustur.

Bu konuda nemlendirici kremler fayda sağlayacaktır. Ancak her krem her cilt yapısına uygun değildir. Bu nedenle cilt yapısına uygun kremler tercih edilmelidir.

Boyner olarak dünyaca ünlü markaların zengin seçeneklerini, uzman personelimizin ayrıcalıklı servisi ve danışmanlığında müşterilerimizle buluşturuyor, kişinin cilt yapısına uygun doğru cilt bakımı ve kozmetik ürünlerini sunmayı hedefliyoruz.

_ Cilt bakımında en sık yaptığımız hatalar nelerdir?

_ Özellikle cildimizi temizlerken:

  • Çok nazik davranılmaması
  • Cilt tipine uygun olmayan ürünlerin kullanılması
  • Sivilceli ciltlere sert granürlü peelinglerin uygulanması
  • Kılcal damarları yüzeye yakın ciltlere buhar uygulanması

sıklıkla yapılan başlıca hatalar.

Cilt bakımımız için yaptığımız her yatırımı geleceğe yaptığımız bir sigorta gibi düşünebiliriz. Bu nedenle genç yaşlar itibariyle, yaşa ve cilt tipine uygun bakım yapmak ileriki yaşlarda sağlıklı ve bakımlı bir cilde sahip olabilmek için büyük önem taşıyor.

_ Boyner, yeni yıla özel kozmetikte ve diğer kategorilerde çok avantajlı kampanyalar sunuyordu. Yılbaşı alışverişleri nasıldı?

_ Kozmetik alışverişinin vazgeçilmez adresi Boyner olarak yeni yıl için çok heyecan verici bir kozmetik kampanyası sunduk. Bu kampanya sektörde bir ilkti. Hem kozmetik kampanyamız hem de diğer kategorilerde uyguladığımız kampanyalarımızın da etkisiyle Aralık ayı satışlarımız iyi geçti.

Bu dönemde 13 milyondan fazla ziyaretçiyi mağazalarımızda ağırladık. Yeni yılda sevdiklerine, ailesine, çocuklarına, arkadaşlarına hediye almak isteyenler bu yıl da Boyner’i tercih etti demek doğru olur.

Bu yılbaşı alışverişinde Boyner kozmetik kategorisinde geçen seneye göre % 41 oranında bir artı artış oldu ve kozmetik yıllık satışının %20’si Aralık ayında gerçekleşti.

Parfüm yeni yılda da kozmetik alışverişinin parlayan yıldızıydı. Erkekler ve kadınlar yılbaşı alışverişinde kendilerine ve sevdiklerine en çok parfüm satın aldı.

Parfümü sırasıyla cilt bakım ürünleri ve makyaj ürünleri takip etti. Estee Lauder, Clinique, Lancome gibi markaların yeni yıla özel hazırladıkları setler ve Boyner’e özel ürünler de avantajlı fiyatlarıyla ilgi gören ürünler arasında yer aldı.

_ Teşekkür ederiz, iyi seneler

_ Ben teşekkür ederim.

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kışın Yıpranan Saç Ve Cildin Canlandırılmasına “Nemli” Çözüm

Kışın Yıpranan Saç Ve Cildin Canlandırılmasına “Nemli” Çözüm

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlem Su Küçük, ilkbahar …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.