Anasayfa / EKO-MODA / EİB XIII. MODA TASARIM YARIŞMASI BAŞLIYOR

EİB XIII. MODA TASARIM YARIŞMASI BAŞLIYOR

EİB XIII. Moda Tasarım Yarışması Başvuru Koşulları ve AşamalarıEge İhracatçılar Birliği (EİB) ülkemizin genç tasarımcılarına kendini gösterme fırsatı vererek farkındalık platformu yaratmak ve sektöre sunduğu yeni değerlerle Türk Moda Endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla bu yıl 13. kez düzenleyeceği Moda Tasarım Yarışması için start verdi . Yarışmanın bu yılki konsepti NEWSTALGIA olrak belirlendi

NEWSTALGIA

2018/2019 Sonbahar-Kış Kadın ve Erkek Modasına yön verecek trendler arasında öne çıkan NEWSTALGIA, geçmişin denenmiş ve güvenli çizgisi ile günümüzün çizgisini birlikte yorumlayarak yepyeni bir moda anlayışına evrilmesine aracılık eden; bir başka deyişle, “kültürel sürdürülebilirlik” kavramına hizmet eden bir moda anlayışı.
Retro ve POP çizgilerin birlikte oluşturduğu bu trend, moda tasarımında yaratıcılığın öne çıkacağı keyifli bir oyun alanını beraberinde getiriyor. Dokular, desenler, renkler, biçimler ve elbette materyaller, tasarımcılarının elinde fark yaratan giysilere dönüşmek için sabırsızlanıyor.
Anahtar kavramlar; Millennium Effect’, retro-future/ retro-futurism/ retro-futurism, neo-retro, retro-modern, retro-vintage, metro-retro, retrogressive, retrocon (retroactive continuity), contemporary classic, neotraditionalism, retro-futurology, technostalgia….

NEWSTALGIA!
EİB, ülkemizin genç tasarımcılarına kendini gösterme fırsatı vererek farkındalık platformu yaratmak ve sektöre sunduğu yeni değerlerle Türk Moda Endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla bu yıl 13.’sünü düzenleyeceği Moda Tasarım Yarışmasında, katılımcıların NEWSTALGIA konseptiyle oluşturacakları 2018-2019 Sonbahar Kış Kadın ve Erkek Hazır Giyim koleksiyonlarını görmeyi heyecanla bekliyor.

EİB XIII. Moda Tasarım Yarışması Başvuru Koşulları ve Aşamaları

KİMLER BAŞVURABİLİR?

• T.C. Vatandaşı olan,
• En az lise veya dengi okul mezunu,
• 01.01.2000 ve öncesinde, 01.01.1988 ve sonrasında doğmuş olmak.
• Türk moda endüstrisinde tanınan bir isim veya marka olmayıp, moda ürünlerine yönelik kendi adına kayıtlı ticari bir iş yerine sahip olmayan,
• Daha önce İhracatçı Birliklerince düzenlenen herhangi bir bay/bayan dış giyim ile ilgili moda tasarım yarışmasında ilk üç dereceye girmemiş olan ve yukarıdaki şartları taşıyan yarışmacılar bu yarışmaya katılabilir.
• Ege İhracatçı Birlikleri’nin herhangi bir çalışanının, birinci dereceden yakın akrabaları EİB XIII. Moda Tasarım Yarışması’na katılamaz, katılmış ve herhangi bir seçimden geçmiş olsalar dahi ödül alamazlar veya almışlarsa tüm haklarını kaybeder ve ödüllerini iade ederler.
• Final gecesi Jürisi’nin birinci dereceden yakın akrabaları, çalıştıkları ve/veya sahibi oldukları kurumlarda çalışanlar EİB XIII. Moda Tasarım Yarışması’na katılamaz, katılmış ve herhangi bir seçimden geçmiş olsalar dahi ödül alamazlar, almışlarsa tüm haklarını kaybeder ve ödülleri iade ederler

Aşamalar
Başvuru Başlangıç Tarihi : 23 Ekim 2017
Son Başvuru Tarihi : 22 Aralık 2017
Ön Seçim : 02-12 Ocak 2018 içerisinde
Mülakat Aşaması : Ocak 2018 İçerisinde
İlk 10’un ilan edilmesi : 15 Ocak 2018
Finalistlerle Buluşma Toplantısı (İzmir) : Ocak 2018 İçerisinde
Dikim Süreci : 22 Ocak – 30 Mart 2018
Ödül Töreni : 06 Nisan 2018

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sevdiklerinizin Yüzlerini Gülümsetecek Yeni Yıl Hediye Alternatifleri IN STREET’ten!

Sevdiklerinizin Yüzlerini Gülümsetecek Yeni Yıl Hediye Alternatifleri IN STREET’ten!

Dünyaca ünlü markaların en yeni ve cazip fiyatlı modellerini aynı çatı altında buluşturan IN STREET, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.