Anasayfa / KÖŞE YAZILARI / GÜZELLİK ŞARLATANLARI

GÜZELLİK ŞARLATANLARI

ModelClubGüzellik zor iş. O yüzden herkes “kolay güzellik sırları, güzellik sırları nelerdir, güzellik sırları kadınlar kulübü, cilt güzellik sırları, güzellik sırları maskeler, limonun 7 güzellik sırrı, güzellik sırları makyaj” gibi milyonlarca kişi arama yapıyor internette. Öyle ki her üç kadından ikisi kendisini güzel bulmuyor.

Herkes daha güzel, daha seksi, daha çok beğenilmek istiyor. Bugün güzellik merkezleri dünyanın dört bir yanında mantar gibi türüyor. Herkes güzellik uzmanlarına koşuyor. Ancak yetirince profesyonel güzellik uzmanı bulmak da oldukça zor. 15-20 gün kursa giden ben güzellik uzmanıyım, diyetisyenim diye ortaya çıkıyor. Üstelik bu güzellik uzmanları çok yüksek ücretlerle çalışıyor. Daha da kötü olan sonuçlar. Profesyonel olmayan şartlan güzellik uzmanlarının uygulamaları bazen felaketlerle neden oluyor. O yüzden güzellik uzmanı seçerken dikkatli olmalı? Peki güzellik uzmanı seçerken nelere dikkat edilmeli?

Herşeyden önce güzellik uzmanı diye bir meslek yok. Böyle bir eğitim de bulunmuyor. Ancak tıp eğitimi görmüş, vücut anatomisini bilen diyetisyenler bu uzmanlıklarına makyaj, moda, kozmetik gibi alanlarda da kendilerini yetiştirerek bu konuda öneri sunacak noktaya gelebilirler. Bu yüzden güzellik uzmanlarının mutlaka diplomalarını görün.

İnternetten araştırma yaparken, güzellik uzmanlarının referanslarını hemen doğru kabul etmeyin. Mümkünse referanslarına ulaşıp bilgi alın.

Açık adresi, ofisi olmayan güzellik uzmanlarından hızla uzaklaşın. Cafe vs gibi yerlerde sizinle buluşanlar kesinlikle şarlatandır.

Bazı güzellik uzmanları hemen ilaç satmaya ya da estetik ameliyat önerebilir. İlk önerisi bu ikisinden biri ise o kişi uzman filan değil, paragöz birisidir, hemen uzaklaşın

İyi bir güzellik uzmanı mutlaka size güven vermeli, başkaları ile kıyaslama yapmamalı. Dünyada 8 milyara yakın insan yaşıyor ve herkesin ayrı anatomisi var. Genel yorumlar size göre olmayacaktır

Soğanın cücüğü, armatun sapı, üzümün çöpünü 5 dakika kaynatın, sonra yüzüne sürün gibi önerilerle size gelen bir güzellik uzmanı olursa “Siz denediniz mi mi, neden 5 dakika değil de 6 dakika diye” sorun sonra oradan hızla uzaklaşın. El alem milyonlarca dolar harcayarak yıllarca denemeler yaparak piyasaya ürün çıkaranlara karşı “3 dakika kaynat popona sür,büyüsün, bilmem ne ağacının yaprağını krem haline getir göbeğin erisin” diye öneriler sunan tv şarlatanları size büyük zarar verebilir.

GUZELLiKveBAKIM_FUARI

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sevdiklerinizin Yüzlerini Gülümsetecek Yeni Yıl Hediye Alternatifleri IN STREET’ten!

Sevdiklerinizin Yüzlerini Gülümsetecek Yeni Yıl Hediye Alternatifleri IN STREET’ten!

Dünyaca ünlü markaların en yeni ve cazip fiyatlı modellerini aynı çatı altında buluşturan IN STREET, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.