Anasayfa / GÜZELLİK / BUGÜNLERDE BİR EKSİKLİK HİSSEDİYORSAN…

BUGÜNLERDE BİR EKSİKLİK HİSSEDİYORSAN…

Yasemin Kay AllenBugünlerde dikkatleri üzerinize çekemiyorsanız, 6 ay öncesinden farklı hissediyorsanız, aynaya baktığınızda bir şeyleri eksik görüyorsanız, saçlarınızla ilgili bir sorun var demektir. Zira kış sert geçiyor, güzelliğin en temel tamamlayıcısı saçlar bu dönemde çok yıpranıyor. Peki soğuk dönemlerde kışın saç bakımı nasıl olmalı? Sağlıklı bir saç için neler yapılmalı? Saçlarınızın güzel gözükmesi ne kullanmalı? Saç bakımının püf noktaları nelerdir? Saç uzatma yöntemleri nelerdir? Seç dökülmesine karşı neler yapılmalı?

Saç bakım uzmanlarının bu konudaki önerilerini sizler için derledik

Aşırı saç yıkamak doğru değil
Saçları aşırı yıkamak kurumasına, elektriklenmesine ve parlaklığını kaybetmesine neden olur. Saç yıkama sıklığı kişiye göre değişkenlik gösterir. Saç günde en fazla bir, en az haftada bir defa yıkanmalıdır. Saçlar yıkanırken kişinin saç tipine uygun şampuanı tercih etmesi önemlidir.

Sık düzleştirme kullanmayın
Saç düzleştirme daha çok kıvırcık saçlarda başvurulan bir yöntemdir. Saçta bulunan disülfit bağlarının kırılıp saçın denatüre olmasına neden olur. Bu şekilde saçlar düz bir görünüm kazanıp yeni bağlar oluşur. İnce ve hasarlı saçlarda bu uygulamada dikkatli olunmazsa saçlar çabuk kırılgan olur, saçı zayıflatır. Bu saç yapısına sahip kişiler saç düzleştirme işlemine mümkün olduğu kadar az başvurmalıdırlar.

Bitkisel ürünleri tercih edin
Sık saç boyanması, saç yapısının incelmesine, kıl şaftının delikli bir hal almasına neden olur. Saçlar çok sık boyatılmamalı, sık saç rengi değiştirilmemeli ve kaliteli boya kullanılmalıdır. En iye boya ise bitkisel olanlardır

Kaşıntı egzama olabilir!
Saçta sık görülen hastalıklar kepeklenme, egzama ve saç dökülmesidir. Kepeklenme en sık görülen saç sorunudur. Saçta küçük beyaz renkli döküntülerle kendini belli ederler. En sık ve şiddetlisi 20 yaş civarında görülür. Derinin çeşitli uyarılara karşı verdiği bir cevaptır. Medikal şampuanlarla kontrol altına alınır. Başlangıçta sadece medikal şampuanlarla yıkanılmalı, sonrası medikal şampuan sıklığı azaltılmalıdır. Saç spreylerinin aşırı kullanılması, saç boyalarının uygunsuz kullanımı, soğuk hava, kuru ısıtıcılar, stres ve gerginlik kepeklenmenin artmasına neden olur.Sinirsel egzama ya da bilimsel adıyla nörodermit, sık görülen bir cilt sorunudur. Boyun, ense, saçlı deri, omuzlar ve topuk bölgelerinde sürekli kaşıntı ve bunun sonucunda deride kızarıklık görünür. Hastalığın oluşmasında stres en önemli etmendir. Tedavisinde steroidli kremler, antihistaminik ilaçlar ve nemlendiriciler kullanılır. Ciddi vakalarda hastalar psikiyatri uzmanları ile birlikte takip edilir.

Dökülen saçlara mezoterapi
Saç dökülmesi sık karşılaşılan bir diğer saç hastalığıdır. Tedavide amaç dökülmeyi durdurmaktır, öncelikle saç dökülmesi durumunun nedeni araştırılır. Gerekli laboratuar testleri yapılır ve hastanın tedavisi düzenlenir. Tedavinin uzun süreli olacağı konusunda hastalar bilgilendirilmelidir. Neden bulunamadığı zaman saçı güçlendirici ürünlere ve tedavilere başvurulur.

Dökülmeyi iyileştirmek ve kontrol altına almak için uygulanan en etkili yöntem olan saç mezoterapisi; saçın ihtiyacı olan vitamin, mineral ve kan dolaşımını arttırıcı ilaçların direkt saç diplerine enjekte edilmesi prensibine dayanır. Kullanılan ilaçlar güvenilirdir. Anestezi gerektirmeden uygulama yapılır. Belirli aralıklarla yapılan bir uygulamadır. Emin ellerde yapılması gerekir. Tedavi tamamlandığında dökülmede azalma, saçlarda dolgunluk elde edilmiş olur.

İyi şampuanın özellikleri
Bir şampuanda aranılan özellik, saçtaki yağı dengeye sokmak, saçın parlak ve hacimli görünmesini sağlamaktır. Şampuan seçimi, kişinin saç yapısına göre yapılmalıdır. Saça ve göze zarar vermemelidir. Yağlı, kuru,normal ve hasarlı saçlara özel şampuanların yanı sıra, bebekler için ve medikal özellik taşıyan şampuan çeşitleri de bulunmaktadır.

sac_bakimSaçınızın yağlanmaması için bu önlemleri alın
Saçların çok sık taranmamasına ve fırçalanmamasına dikkat edin. Bu şekilde deride bulunan yağlar saça ulaşamaz.
Aşırı sıcak ve nem, yağ salgısını arttırdığından bu ortamlardan kaçının. Saç kurutmayı sıcak havayla yapmayın.
Yağlı saçlar için olan şampuanlar tercih edin. Yağlanmayı azaltmak için şampuanla yıkama sıklığını abartmayın.

Kuru saçlar için bakım önerileri
Saçlarınızı az şampuanla yıkayın Saç kremi kullanın Kurutma makinesini mümkün olduğunca az kullanın Nemlendirme özelliği fazla olduğundan kuru saç şampuanlarını tercih edin. Saç kremini şampuandan sonra kullanın. Kremler saçların parlak hale gelmesini ve yumuşak olmasını sağlar.

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kışın Yıpranan Saç Ve Cildin Canlandırılmasına “Nemli” Çözüm

Kışın Yıpranan Saç Ve Cildin Canlandırılmasına “Nemli” Çözüm

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlem Su Küçük, ilkbahar …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.