Anasayfa / GÜZELLİK / Hava Değişimi Cildimizi Nasıl Etkiler?

Hava Değişimi Cildimizi Nasıl Etkiler?

Hava değişiminin ciltte oluşturduğu tahriş nasıl önlenir? El ve yüz kuruluğu nasıl giderilir? Mevsim geçişlerinde cilt bakımının önemine değinen uzmanlar, özellikle sert hava koşullarında cildin nem oranını korumanın elzem olduğunun altını çizerek, cildin nem kaybetmesinin ve yıpranmasının önüne geçilebilecek tavsiyelerde bulundu. 

Mevsimler değişirken cildimizin de aynı kalması beklenemez. Bir yandan soğuk ve kuru havalar, diğer yandan da düşük nem oranı etkisiyle cildimiz, kuruluk ve tahriş gibi belirtiler gösterebilir. Kış aylarının bir numaralı bakım rutininin nem olduğunu vurgulayan Cilt Bakım ve Güzellik uzmanı Aylin Kutupyıldızı, cildimize yapabileceğimiz en büyük iyiliğin onu neme doyurmak olduğunu belirtti.

CİLDİMİZİ TEMİZLEMEDEN HİÇBİR ÜRÜNÜ KULLANMAMALIYIZ 

Sert hava koşulları nedeniyle cilt daha fazla nem kaybı yaşadığı için, kış mevsimlerine geçerken düzenli nemlendirici kullanımının önemi oldukça artıyor. Yazın olumsuz etkilerini silmek ve kış aylarını iyi geçirmek, parlak, pürüzsüz ve yumuşak bir cilde kavuşmak için yapılması gerekenlere değinen Aylin Kutupyıldızı, ‘‘Cilt sağlığımızda dikkat etmemiz gereken en önemli nokta, cildimizi temiz tutmaktan geçer. Cildin üzerindeki ölü tabakanın temizlenmesi, bakteri oluşumunu önleyerek, gözeneklerdeki atıkları cilt yüzeyinden uzaklaştırır. Cildimizi temizlemeden hiçbir ürünü kullanmamalıyız. Kış aylarında cildimiz, neme yaz aylarından daha çok ihtiyaç duymaktadır. Bu aşamada dikkat etmemiz gereken bir nokta, cildimizi yağlandırmadan uygun olan bir nemlendirici ürünü kullanmalıyız. Bununda en iyi kararını uzmanınız verecektir. Uygulanan yanlış bir işlem cilt yüzeyimizdeki gözenekleri tıkayarak, siyah nokta, akne ve hatta lekelenmelere yol açacaktır.’’ ifadelerini kullandı. 

MEVSİM GEÇİŞLERİNDE CİLT BAKIMI NASIL YAPILIR?

Cilt kuruluğu sonbahardan kış mevsimine geçerken en yüksek seviyelere çıkabilmektedir. Kuru ciltler, vücudun daha fazla neme duyduğunu anlatmaya çalışır.  Bu dönemlerde cilt bakımı yaparken iyi bir nemlendirici krem kullanmalı ve hyaluronik asit içeren serumlar ile yalnızca cildin üst yüzeyini değil, alt tabakalarını bile neme doyurmalısın diyen Kutupyıldızı, ‘‘Sağlıklı bir cilt için cilt hücrelerini yenilemeniz gerekir. Cildin doğal nem dengesini koruyan temizleyicilerle cildinizi temizledikten sonra yatıştırıcı bir tonik uygulamalısınız. Kuruyan, pul pul dökülen ve gerilip kızaran cildinizi nazikçe temizleyen yıkama jellerine dönmen ve cildi yenileyip sakinleştiren içerikleri araştırman,  mevsim geçişlerinde cildinin rahatlaması için sana yardımcı olacaktır.’’ 

 GÜNEŞ KREMİ DÖRT MEVSİMİN REÇETESİ

Nemlendirici krem kullanmak, sadece yalnızca kuru ve hassas ciltler için değil, tüm cilt tipleri için büyük önem taşıyor. Cildimizi soğuk havanın yıpratıcı etkilerinden korumak için nem dengesi odaklı kremler kullanmak şart. Kış mevsimlerinde cildimizi korumanın diğer bir yolunun güneş kremleri olduğunun altını çizen Kutupyıldızı, ‘‘Güneş kremleri yaz-kış fark etmeksizin her mevsim önemlidir. Kışın güneşin yakıcılığını hissetmesek bile, zararlı UV ışınlarının hala cildimize ulaştığını unutmamak gerek. Bu sebeple kış bakım rutininin ayrılmaz bir parçası olarak güneş kremini değerlendirmekte de fayda var. Cildimize hak ettiği bakımı uyguladıktan sonra, gündüz rutinin son aşaması mutlaka güneş kremi olmalıdır.’’ dedi.  

Hakkında nilüfer

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kışın Yıpranan Saç Ve Cildin Canlandırılmasına “Nemli” Çözüm

Kışın Yıpranan Saç Ve Cildin Canlandırılmasına “Nemli” Çözüm

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlem Su Küçük, ilkbahar …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.