Anasayfa / EKO-MODA / İNGİLİZ MODA DEVLERİ ZORDA!

İNGİLİZ MODA DEVLERİ ZORDA!

İngiltere’de perakende de yaşanan genel yavaşlamaya paralel olarak moda perakendesinde de ciddi bir düşüş yaşanıyor. İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB) web sitesinde yayınlanan ve muhasebe ve mali danışmanlık kuruluşu BDO tarafından yayımlanan aylık Cadde Mağazaları Bülteni‘ne dayandırılan habere göre İngiltere genelinde hazırgiyim ve moda perakende satışları son 8 yılın en düşük seviyelerine gerilemiş durumda.
Cadde Mağazaları Bülteni’ne göre ağustos ayının başından beri havaların çok ısındığı İngiltere’de Temmuz ayında ise genelde yağmurlu bir hava olduğu ve bu durumun özellikle cadde mağazalarının ziyaret sayısı ve satış performanslarını olumsuz etkiliyor. Haberde tüketicilerin perakende ve hazırgiyimden önce gıda ve ulaşım gibi daha elzem ve öncelikli alanlara harcamalarını yoğunlaştırdıkları ve hazırgiyim, ayakkabı ve aksesuar gibi harcamaların bu dönemde ikinci plana gerilediği belirtilmekte.

Bununla birlikte BDO verilerine göre haziran ayında nispeten daha az olumsuz yönde seyreden hazırgiyim ve moda perakende satışlarının, temmuz ayında ise yıllık bazda yüzde 3,5 oranında düştüğü görülüyor. Diğer yandan, Reuters tarafından yayımlanan ve Visa kaynaklı verilere göre İngiltere genelinde hane halkı harcamaları ise temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,8 oranında geriledi.

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sevdiklerinizin Yüzlerini Gülümsetecek Yeni Yıl Hediye Alternatifleri IN STREET’ten!

Sevdiklerinizin Yüzlerini Gülümsetecek Yeni Yıl Hediye Alternatifleri IN STREET’ten!

Dünyaca ünlü markaların en yeni ve cazip fiyatlı modellerini aynı çatı altında buluşturan IN STREET, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.