İNGİLİZ MODA DEVLERİ ZORDA!

Date:

İngiltere’de perakende de yaşanan genel yavaşlamaya paralel olarak moda perakendesinde de ciddi bir düşüş yaşanıyor. İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB) web sitesinde yayınlanan ve muhasebe ve mali danışmanlık kuruluşu BDO tarafından yayımlanan aylık Cadde Mağazaları Bülteni‘ne dayandırılan habere göre İngiltere genelinde hazırgiyim ve moda perakende satışları son 8 yılın en düşük seviyelerine gerilemiş durumda.
Cadde Mağazaları Bülteni’ne göre ağustos ayının başından beri havaların çok ısındığı İngiltere’de Temmuz ayında ise genelde yağmurlu bir hava olduğu ve bu durumun özellikle cadde mağazalarının ziyaret sayısı ve satış performanslarını olumsuz etkiliyor. Haberde tüketicilerin perakende ve hazırgiyimden önce gıda ve ulaşım gibi daha elzem ve öncelikli alanlara harcamalarını yoğunlaştırdıkları ve hazırgiyim, ayakkabı ve aksesuar gibi harcamaların bu dönemde ikinci plana gerilediği belirtilmekte.

Bununla birlikte BDO verilerine göre haziran ayında nispeten daha az olumsuz yönde seyreden hazırgiyim ve moda perakende satışlarının, temmuz ayında ise yıllık bazda yüzde 3,5 oranında düştüğü görülüyor. Diğer yandan, Reuters tarafından yayımlanan ve Visa kaynaklı verilere göre İngiltere genelinde hane halkı harcamaları ise temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,8 oranında geriledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

UNITED4 Urban Myth ile Modada Yapay Zekâ Devrimi

Japon minimalizmini modern sokak kültürüyle harmanlayan UNITED4, tamamı yapay...

Meryem Uzerli’nin Siyah Beyaz Estetiği

Meryem Uzerli, ekranlardaki ikonik duruşunu bu kez vizörün karşısında,...

Greenpeace’ten Şok İddia: Shein Zararlı Kimyasallı Kıyafetleri Satmaya Devam Ediyor

Çevre örgütü Greenpeace, hızlı moda devi Shein’in Avrupa Birliği’nde...

Tchibo ve Petrol Ofisi’nin Kahve İş Birliği

Türkiye’nin akaryakıt lideri Petrol Ofisi Grubu ve küresel kahve...