Anasayfa / EKO-MODA / İRAN’DAN DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK GİRİŞİM

İRAN’DAN DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK GİRİŞİM

İran ilk hazırgiyim sanayi parkının kurulması için çalışmalara başladı. Temmuz ayının ortasında temelleri atılan hazırgiyim sanayi parkı hem iç talebi karşılayacak hem de ihracatı destekleyecek.
İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) web siteinde yer alan habere göre İran Küçük İşletmeler ve Sanayi Parkları Organizasyonu, Çalışma ve Sosyal Refah Bakanlığı, Kooperatif Yatırım Garanti Fonu, İran Hazırgiyim Birliği ve Tosee Taavon Bankası’nın ortaklığında faaliyete geçecek olan Hazırgiyim Sanayi Parkı, Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havaalanı’nın yanında bulunan 190 hektarlık alanda kurulacak. Metro, otoyol ve havaalanına yakın olarak ulaşımın kolay olacağı kaydedilen parkta 300 üretim ünitesinin yanı sıra ek hizmet sağlayıcıları, oteller, eğitim merkezleri ile tasarım merkezleri olacak.
İran Küçük İşletmeler ve Sanayi Parkları Organizasyonu Başkanı Ali Yazdani’ye göre 30 trilyon riyal (791 milyon dolar) yatırım yapılmasının öngörülen projeye İtalya, Çin, Güney Kore ve Türkiye’den de yatırımcılar büyük ilgi gösteriyor.
İran Merkez Bankası verilerine göre ülke genelinde giyim harcamalarının toplam harcamalardaki payı yüzde 4,5 düzeyinde. Ortalama bir İranlı ailenin yıllık giyim-kuşam harcaması 15,900,000 riyal yani 423 dolar seviyesinde.
İran’ın bu girişimi moda perakendesinde dengeleri değiştirecek adım olarak değerlendiriliyor.

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sevdiklerinizin Yüzlerini Gülümsetecek Yeni Yıl Hediye Alternatifleri IN STREET’ten!

Sevdiklerinizin Yüzlerini Gülümsetecek Yeni Yıl Hediye Alternatifleri IN STREET’ten!

Dünyaca ünlü markaların en yeni ve cazip fiyatlı modellerini aynı çatı altında buluşturan IN STREET, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.