LİSELİ GENÇLERİN ÇILGIN KOSTÜM TASARIMLARI

Date:

Süpürge, gazoz kapağı, karton bardak, kalem, satranç tahtası, balon, yaprak, çalı-çırpı, kozalak, maket bıçağı, mum, kek ambalajı, CD, yastık… Ünlü tiyatro ve sinema oyuncularını yetiştiren Türkiye’nin ilk ve tek güzel sanatlar lisesi Pera Güzel Sanatlar, bu yıl da çılgın kostüm yarışmasına sahne oldu.

LİSELİ MANKENLER
Pera Güzel Sanatlar’ın, her yıl geleneksel hale getirdiği Yaratıcı Kostüm Yarışması yapıldı. Pera Güzel Sanatlar Resim Bölümü Başkanı ve Pera Sanat Galerisi Genel Sanat Yönetmeni Nilüfer Moayeri’nin 13. kez düzenlediği yarışmada, bu yıl da yaratıcı ve çılgın kostümler birbirleriyle yarıştı. Genç tasarımcıların atık malzemeleri kullanarak tasarladığı kostümler, Pera Güzel Sanatlar Büyük Salon’da kırmızı halıya çıktı. Lise öğrencileri sahnedeki performanslarıyla profesyonel mankenleri aratmadı.

GAZOZ KAPAĞINDAN ELBİSE BİRİNCİ

Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde yapılan nefes kesen yarışmada, Yunus Emre Antobelli isimli öğrencinin gazoz kapaklarıyla tasarladığı elbise birinci oldu.

ÜNLÜLER JÜRİSİ

Kostümler; Pera Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölüm Başkanı, Ressam, Kostüm Tasarımcısı ve Pera Sanat Galerisi Sanat Yönetmeni Dr. Nilüfer Moayeri, Ünlü modacı Muammer Ketenci, Nişantaşı Üniversitesi Sinema – TV Bölümü Dekanı Prof. Gülseren Yücel, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Çetin Eyüp, Paris Güzel Sanatlar Akademisi’nden Öğretim Görevlisi Yüksek Mimar Emin Boduroğlu, Sanatçı Tuba Özay, Manken İpek Tanrıyar, Sanatçı Fulden Uras ve Sanatçı Elif Kaya’dan oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

İşte o ilginç gecenin videosu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Etrofil’den Yüzde 100 Türk Yünü: Istanwool Koleksiyonu

Etrofil İplik, Anadolu'nun köklü el sanatları mirasını modern tasarımla...

Stratejiden Hikâyeye: Voga Medya, Bütünleşik Marka Danışmanlığı

"Gayrimenkulde Moda" sloganıyla tanınan Voga Gayrimenkul'ün yeni girişimi Voga...

Türk Moda Markası Touché Privé, 5 Milyon Dolarlık Dev Fonla Suudi Arabistan ve Körfez Pazarına Açılıyor!

Türk tesettür giyim platformu Touché Privé, Amplify Growth Partnership'ten...

Koza Halı: ABD ve Avrupa’da Büyüyen Global Güç, Türkiye’de Markalaşma Yolunda

Gaziantep merkezli Koza Halı, 60 yıllık tecrübesiyle halı sektöründe...