Anasayfa / MANŞET / LİSELİ GENÇLERİN ÇILGIN KOSTÜM TASARIMLARI

LİSELİ GENÇLERİN ÇILGIN KOSTÜM TASARIMLARI

Süpürge, gazoz kapağı, karton bardak, kalem, satranç tahtası, balon, yaprak, çalı-çırpı, kozalak, maket bıçağı, mum, kek ambalajı, CD, yastık… Ünlü tiyatro ve sinema oyuncularını yetiştiren Türkiye’nin ilk ve tek güzel sanatlar lisesi Pera Güzel Sanatlar, bu yıl da çılgın kostüm yarışmasına sahne oldu.

LİSELİ MANKENLER
Pera Güzel Sanatlar’ın, her yıl geleneksel hale getirdiği Yaratıcı Kostüm Yarışması yapıldı. Pera Güzel Sanatlar Resim Bölümü Başkanı ve Pera Sanat Galerisi Genel Sanat Yönetmeni Nilüfer Moayeri’nin 13. kez düzenlediği yarışmada, bu yıl da yaratıcı ve çılgın kostümler birbirleriyle yarıştı. Genç tasarımcıların atık malzemeleri kullanarak tasarladığı kostümler, Pera Güzel Sanatlar Büyük Salon’da kırmızı halıya çıktı. Lise öğrencileri sahnedeki performanslarıyla profesyonel mankenleri aratmadı.

GAZOZ KAPAĞINDAN ELBİSE BİRİNCİ

Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde yapılan nefes kesen yarışmada, Yunus Emre Antobelli isimli öğrencinin gazoz kapaklarıyla tasarladığı elbise birinci oldu.

ÜNLÜLER JÜRİSİ

Kostümler; Pera Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölüm Başkanı, Ressam, Kostüm Tasarımcısı ve Pera Sanat Galerisi Sanat Yönetmeni Dr. Nilüfer Moayeri, Ünlü modacı Muammer Ketenci, Nişantaşı Üniversitesi Sinema – TV Bölümü Dekanı Prof. Gülseren Yücel, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Çetin Eyüp, Paris Güzel Sanatlar Akademisi’nden Öğretim Görevlisi Yüksek Mimar Emin Boduroğlu, Sanatçı Tuba Özay, Manken İpek Tanrıyar, Sanatçı Fulden Uras ve Sanatçı Elif Kaya’dan oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

İşte o ilginç gecenin videosu

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yazın Modern Siluetleri Beymen Club Elbiseler

Yazın Modern Siluetleri Beymen Club Elbiseler

Beymen Club 2023 İlkbahar / Yaz Koleksiyonu, geniş renk ve model alternatiflerindeki elbiseleriyle hayatın her anına, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.