Anasayfa / MAGAZİN / SEVGİLİNİZ SİZİ SOSYAL MEDYADA NİÇİN ENGELLER?

SEVGİLİNİZ SİZİ SOSYAL MEDYADA NİÇİN ENGELLER?

Ben En Çok Kendim Olmayı Sevdim” isimli kitabıyla büyük ilgi gören İletişim ve İlişki Koçu Gamze Berberci Çelik, sosyal medya hesaplarını engelleyen sevgilileri değerlendirdi.

İşte Gamze Berberci Çelik’in açıklamaları:

‘Sevgilim tüm sosyal medya hesaplarından beni ENGELLEDİ, artık ona ulaşamıyorum!’ Ne yapacağım?’ Son günlerin en çok sorulan sorusu…

Bir sevgiliyi engellemek,

¨Seni görmek istemiyorum.

Ne yaptığın beni ilgilendirmiyor.

Seni artık hayatımda istemiyorum.

Umurumda değilsin.

Seni unuttum.

Beni izlemeni, nereye gittiğimi, kimlerle buluştuğumu görmeni istemiyorum… mu demektir?

Yoksa sizi iyice kızdırıp tüm dikkati üstüne çekmek isteyen, sizi merakta bırakarak kendisine gizemli bir hava yaratıp yeniden sevginizi kazanmak isteyen bir sevgiliniz olabilir mi?
Gerçekten sizinle hayatına devam etmek istemiyorsa, ‘engelleyerek’ irtibatı kesmiş olabilir.

Niçin bunu yapar?

Çünkü sıkılmıştır, kaçmanın bir yolu da saklanmaktır. Hesap vermekten, anlaşılamamaktan, hesap sorulmasından, kendini anlatmaktan, attığı her adıma kulp takılmasından, aşk sözcüklerinin yerini suçlamaların almasından sıkılmıştır. Çareyi ulaşılamamakta bulur. Size son zamanlarda yukarıdaki cümleleri kuruyorsa duyguları baskın ve gerçektir. Yeni denizlere yelken açmaya istekli olabilir. Üstüne varmayın, aşırı ilgi gösterisinde bulunmayın.

Mümkünse dinleyin, anlayın, duygularını hissedin ve anlaşma yoluna gidin. Geri dönerse sizindir, dönmezse sızlanmayın…Son günlerde neler yaşadığınızı bir gözden geçirin.

Ancak anlaşmazlığa düştüğünüzde sizden kaçışının ana sebebi, kendisini merak ettirerek ilgi çekmekse, o an için başarılı olacaktır. Siz meraklandıkça ilgiyi artırır, her istediğini kabul eder, ona ulaşılmaz olanı yaşatmaya başlarsanız keyiflenir ancak mutlu sona ulaşmayacaktır. Bu durumda siz onun şartlarını koşulsuz şartsız kabulleneceğiniz için kısa süre sonra her konuda onu suçlarsınız ve ikinizde mutsuz olursunuz. Bu sebeple anlamaya çalışın. Belki de sizden değil kendinden kaçıyordur. Gitmeyen bir ilişkiyi bitirmekte zorlanıyor, hislerine söz geçiremiyor, kararlarına güvenemiyor olabilir. Üstüne varmayın, aşırı ilgi gösterisinde bulunmayın. Mümkünse dinleyin, anlayın, duygularını hissedin ve anlaşma yoluna gidin. Yöntem hep aynı, sadece siz gideceğiniz yolu belirleyin.

Gerçekten istiyorsa bu ilişki bitmez, dönecektir. Anlamlı bir şarkı duyduğunda, bir gece yarısı dolunayda, gündüz burnuna doğru esen bir parfüm kokusunda yani sizi özlediğinde geri dönmek isteyebilir. Önce engeli kaldırır, sonra bir merhaba diyebilir. Özledim demese de bir bahaneyle, sudan bir sebeple ve bitmeyen bir hasretle geri dönebilir. Şimdi sıra sizde, sizinle birlikte olmak isteyen bu insan geri geldiği zaman ne yapıp ne yapmayacağınıza karar verin…Değer veriyorsanız, önemsiyorsanız bu şansı değerlendirin. Mutluluğu elinizle geri çevirmeyin.

Sizin ilişkinizin boyutu bu seçeneklerden hangisi? Bilmiyor musunuz? Her ikisi de olabilir. İşte bu sebeple önce aşağıdaki soruları cevaplamanızı ve ilişkinizin analizine göre kararınızı verebilirsiniz.

Niçin tartıştınız, konu neydi? Son noktayı nasıl koydu?…

Daha önce sizi engelledi mi? O zaman konu neydi?

Siz hep aynı konularda tartışan bir çift misiniz?

Engellediğini anladığınızda ne tepki verdiniz?
Ne hissettiniz? Siz de onu engellediniz mi?
Sizi engelliyorsa mahrum kalacağı neler var?
Şimdi aynı soruyu kendinize sorun. Onu engelleyerek onu kimden ve neden mahrum bırakıyorsunuz?
Son soru: Birbirinizi üzmeye değer mi?

Değmez diyorsanız, şunu da cevaplayın… Birbirine aşık bir çift hayatı birbirine zehir eder mi?

Hem kendinize hem sevgilinize son bir şans daha verin. Gerçekten tekrar beraber olmak istiyorsanız nedenleri ve niçinleri aramaktan vazgeçin. Önce zihninizdeki ‘engellendim’ imajını kaldırın, sağlıklı bir iletişime geçin. Ona ulaşmayı deneyin. Kadınız biz, çareler tükenmez, siz yeter ki isteyin. Duygularınızı anlatın, hatalıysanız özür dilemeyi bilin. Bundan sonra ne yapmayacağınızdan bahsedin. Eğer halen sizi istiyorsa ve size inanıyorsa dönecektir. Deneyin, olmaz demeyin, denemeden bilemezsiniz.

Yukarıdaki soruları cevapladığınızda içiniz rahat etmiyorsa, anlaşılamadığınızı hissediyorsanız, sizinle bir yaşamı hak etmediğini düşünüyorsanız ve bu ilişkinin iyiye gitmeyeceğine karar veriyorsanız ısrarda etmeyin. Seçim sizin…
Son tahlilde eğer sizi engelliyor, sonra açıyor, eklemiyor, kendi kapalı hesabını açığa çeviriyorsa gülümseyin… İlişkinin sahibi sizsiniz.

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Saçları Gençlik Hacmine Dönüştüren Sprey Türkiye'de!

Saçları Gençlik Hacmine Dönüştüren Sprey Türkiye’de!

Aslında saç derisi asla kel kalmaz. Sadece seyrelmiş gibi görünen derideki tüyler zayıflar ve bölge …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.