Anasayfa / MANŞET / MANKENLİK MESLEK OLARAK BİTTİ

MANKENLİK MESLEK OLARAK BİTTİ

Asil Çağıl: “İstanbul’da oturarak top model olamazsınız.”

Ünlü moda ve stil danışmanı Asil Çağıl, moda dünyasında büyük polemiğe yer açacak açıklamalarda bulundu. Asil Çağıl ” Yurtdışına çıkan modellerimiz dünya standartlarına göre daha kalın oldukları için, ya da yaş olarak geç kaldıkları için ancak pret-a porter defilelerde yer aldılar ve çok marka işlerde yer alamadıkları için dünya çapında ünlü modelimiz maalesef yok.” dedi.

Aynı zamanda Modatava.com yazarı olan ve sosyal sorumluluk projelerine verdiği tam destekten dolayı moda dünyasının Robin Hood’u olarak anılan ünlü koreograf Asil Çağıl’nın moda dünyasını sarsacak açıklamaları şöyle: “İstanbul’da oturarak top model olamazsınız. Paris, Milano, New-York, Londra’da podyuma çıkmanız gerekiyor top model olmak için. Yurt dışına çıkan çok başarılı modellerimiz var ama dünya standartlarına göre daha kalın oldukları için, ya da yaş olarak geç kaldıkları için ancak pret-a porter defilelerde yer aldılar ve çok marka işlerde yer alamadılar. Bu yüzden maalesef dünya çapında ünlü modelimiz maalesef yok. Biraz da Türkiye’de iyi olan mankenlerimiz yurt dışına gitmekten korkup çekiniyorlar.”

Model olmak için disiplinli ve özverili bir hayat gerektiğini söyleyen başarılı koreograf Asil Çağıl “Modellikte güzelliğin uzantısı disiplin, azim ve profesyonelliktir. Aksi takdirde model rafında olamazsınız.Modellik bir yere kadar öğretilebilir. Bu kumaş sizde vardır ya da yoktur. Bir kişinin yürüyüşüne şekil verilip düzeltilebilir ama modellik bundan çok daha fazlası olduğu içim bir yerde bir şeyler eksik kalır. İnsanın kumaşıyla ilgili bir konudur” dedi.

Türk mankenlerle çalışmayı daha çok tercih ettiğini söyleyen Çağıl,”Yabancı manken koreografi bilmez, alıp çalıştırman dönüş sayı yürüyüş göstermen lazım. Artık eskisi gibi uzun provalı işler de yapılamıyor bu yüzden tercihim hep Türk modellerden. Biz yabancıları çok seviyoruz ama mankenlik artık meslek olarak bitti bitiyor, bizler Türk modellere destek olmalıyız.’dedi

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yazın Modern Siluetleri Beymen Club Elbiseler

Yazın Modern Siluetleri Beymen Club Elbiseler

Beymen Club 2023 İlkbahar / Yaz Koleksiyonu, geniş renk ve model alternatiflerindeki elbiseleriyle hayatın her anına, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.