Anasayfa / MANŞET / MUTLULUĞUN SIRRI BU FESTİVALDE

MUTLULUĞUN SIRRI BU FESTİVALDE

Mutlu Kadın Mutlu DünyaSağlıklı yaşam, kişisel gelişim, psikoloji, tıp, nörobilim gibi zihin, ruh ve beden sağlığı alanlarında Türkiye’nin önde gelen 70 uzmanı, 77 ayrı etkinlik ile “5. Mutlu İnsan Zihin Ruh ve Beden Festivali”nde buluşuyor.

Festivalin bu yıl Dünya Kadınlar Günü’nde başlaması katılımcılar içi farklı bir programı da beraberinde getirdi. Festival 8 Mart’ta “Mutlu Kadın Mutlu Dünya” paneli ile açılacak ve devamında kadınlara özel farklı workhop ve seminerler de olacak.
İstanbul Kongre Merkezi’nde 8-9-10 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 5. Mutlu İnsan Zihin Ruh ve Beden Festivali’nin bu yılki ana teması “Mutlu Kadın, Mutlu Çocuk, Mutlu Dünya”. Festival, Dünya Kadınlar Günü kapsamında 8 Mart 2019 Cuma günü, Mutlu İnsan Platformu kurucusu Gülferi Yıldırım’ın sunumuyla, WomenTV Genel Yayın Yönetmeni Ahu Özyurt moderatörlüğünde Prof. Dr. Öget Öktem Tanör, oyuncu Asuman Dabak, fotoğraf sanatçısı Bennu Gerede, dünya serbest dalış şampiyonu Şahika Ercümen ve profesyonel dalgıç ve fotoğrafçı Ayşegül Dinçkök’ün katılacağı “Mutlu Kadın, Mutlu Dünya” isimli panel ile açılacak. Panelistler zihin, ruh ve beden sağlığı yerinde, güçlü kadınların toplumları nasıl geliştirdiğini hayat hikayeler ve profesyonel alandaki başarılarından örneklerle anlatacaklar. Panel, konsept ve koreografisi Ziya Azazi tarafından sufi dönüşlerinden esinlenerek hazırlanan Dervish In Progress (DIP) Ailesi’nin kadınlarından oluşan özel gösterisiyle sona erecek.

Yetişkinler ve çocuklar için 3 günde, 70 eğitmen ile 77 etkinlik

Festival yetişkinlerin yanı sıra çocuklar için de özel etkinliklerin olacağı bir programla bilim, sanat, spor, kişisel ve ruhsal gelişim dünyasının önemli isimlerini bir araya getirecek. Festivalde; Üsküdar Üniversitesi Rektörü Psikiyatr Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Psikiyatr Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur, akademisyen ve yazar Prof. Dr. Uğur Batı, Gen Bilimci Doç. Dr. Korkut Ulucan, Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, Psikiyatr Dr. Kenan Eren, Nörolog Dr. Timur Yılmaz, Uzm. Dr. Ender Saraç, Sağlıklı Beslenme Uzmanı Taylan Kümeli ve Şefik Can Mevlana Vakfı Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı H. Nur Artıran gibi isimleri saymak mümkün…

Sanat dünyasının önemli isimleri festivalde!

Sanat dünyasından çok değerli isimler de festivalde olacak. “Arka Sokaklar” ve “Çocuklar Duymasın” dizileri başta olmak üzere birçok projeyle ekranlardan ve tiyatro sahnelerinden tanıdığımız oyuncu ve tiyatro sanatçısı Kalust Şalcıoğlu “Dijital Mutluluk” isimli çok özel stand-up gösterisi ile izleyicilerle olacak. Oyuncu Şebnem Özinal, Dolunay Soysert, Murat Aygen gibi isimler festival boyunca ziyaretçilerle buluşacak. Yazar Gülşah Elikbank moderatörlüğünde düzenlenecek “Sanat ve Mutluluk” panelinde ise oyuncu Altan Gördüm ve masalcı yazar Nazlı Çevik Azazi konuşmacı olacak.

Her Gün Çok Özel Gösteriler

3 gün sürecek festivalin her günü özel gösterilerle son bulacak. 8 Mart Cuma akşamı Bar Psikoloğu olarak tanınan Psikolog Ferhat Aydın “Mutluluk Bulaşıcıdır ve Soğan Kokar” isimli stand-up gösterisi gerçekleştirecek.
9 Mart Cumartesi akşamı iletişimci, akademisyen, yazar Prof. Dr. Uğur Batı, holistik yaşam ve gastronomi uzmanı Yeşim Kaya ve şarkıcı Cenk Yüksel, kadın erkek ilişkileri ve aşka dair müzikal bir gösteriyle sahne alacaklar.
Nöroloji Uzmanı Timur Yılmaz’ın 9 Mart Cuma sabahı çok özel bir çalışması olacak. Bu çalışmada Dr. Yılmaz, sinirbilimci, dj ve kung-fu kimliklerini kesiştirecek. Tai-chi’nin atası Qi-Gong egzersizlerinin farkındalığı nasıl arttırdığından bahsederken, kendi müziğinde izleyicilere Qi-Gong dansını yaptıracak.
10 Mart Pazar günü festivalin kapanış etkinliğinde ise Peter Hess Institut Türkiye temsilcisi ve Peter Hess Academy Turkey kurucusu Sırma Belin öncülüğünde “Evrenin Sesi” adlı grup sahne alacak. Peter Hess terapi ses çanaklarının, şaman davulunun, ocean drum gibi ses araçlarının ve insan sesinin kullanıldığı bir ses meditasyonu ile gerçekleşecek.

Çocuklar, Öğrenciler ve 65 Yaş Üzerine İndirimli

Çocuk, öğrenci ve 65 yaş üzeri ziyaretçilerin indirimli olarak yararlanacağı festivalde, 0-6 ve 6-12 yaş arası çocuklar için ayrılan atölye alanlarında, çocukların duygusal ve bedensel gelişimlerini destekleyecek çalışmalar uzmanlar eşliğinde verilecek. 3 gün süresinde katılım sağlayan ziyaretçilere aynı zamanda Disiplinler Arası Beyin Araştırmaları Derneği (DABAD) tarafından sertifika verilecek.

5. Mutlu İnsan Zihin Ruh Beden Festivali program bilgisine ve biletlere aşağıdaki linkten ulaşılabilir:
https://www.zihinruhbeden.org

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hipertansiyona Karşı 7 Etkili Öneri!

Hipertansiyona Karşı 7 Etkili Öneri!

Hastaların yarısının hipertansiyonundan haberi yok! Sağlıksız beslenme, hareketsizlik, fazla kilo, stres ve zararlı yaşam alışkanlıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.