Anasayfa / KÖŞE YAZILARI / MÜZİK Mİ RİTM Mİ?

MÜZİK Mİ RİTM Mİ?

FulyaOzturkPlacing

Fulya Öztürk Placing

Stratejik İmaj ve Stil Danışmanı, Yaşam ve Oyuncu Koçu

http://www.facebook.com/fulyaozturkplacing

fulyaozturkplacing@gmail.com

MÜZİK Mİ RİTM Mİ?

TV’de yabancı pop müzik çaldığı zaman başımı döndürüp baktıran bir şeyler var bugünlerde. Major Lazer & PartyNextDoor & Nicki Minaj’ın “Run Up” adında bir şarkıları var. Bana kalırsa bu yazın şarkısı. Orijinal birşeyler var ve gün batımı kareleri de hoşuma gitti. İçinde karşı çıktığım şeyler var diye ağız yamultarak izlediğim klibinin daha sonra süper bir sosyal yaraya parmak bastığını görünce daha da sevdim şarkıyı. Konu “cep telefonları ve selfie”ler. Partide kimsenin elinden cep telefonu düşmüyor. Kız arkadaşının yanında bile cep telefonundan videolu görüşme yapan bir erkek yüzünde bitiyor video.

Clean Bandit diye bir grup var yine sosyal yaraya basıyor sanıyorsunuz ama her klibi birbirinden absürd, kapkara. Kanal yöneticisi olsam güpegündüz yayınlanmalarına yaş sınırı koyardım. Diğer yayın yaş sınırları da Sia’nın “Don’t Give Up”ına, ne korkunç ne karanlık klip. Tamam öksüzler yurduna değiniyor sosyal yaraya basıyor ama gündüz çocukların izleyebileceği bir video klip değil. Katy Perry & Migos’ın “Bon Appetit” ne korkunç bir klip; vücut yoğruyorlar, dil yakıyorlar; sanırım korku filmi olarak geceyarısından sonra yayınlanabilir; bir yandan da Perry platin sarı olunca Gwen Stefani ile tıpatıp benzediklerini de anlamış olduk.

Clean Bandit’e geri dönecek olursam Zara Larsson ile olan “Symphony” şarkılarına bir şey diyemem; sanırım o da bu yazın ikinci şarkısı. Anne Marie “Ciao Adios” Lana yazın üçüncü şarkısı olabilir; Del Rey & Weeknd’in “Just For Life”ı da dördüncü… Kygo & Selena Gomez “It Ain’t Me” beşinci sırada olsun. Martin Jensen “Solo Dance”i altıncı sıraya alıyorum. Marian Hill’in “Down”ını da pek bir sevdim, yedinci sırada olsun.

Starley “Call On Me” ve Katy Perry “Chained To The Rhyhtm” kesinlikle başka şarkıların cover’ları gibi duyuluyor. Perry’nin bu şarkı için yaptığı lunaparklı, figürasyonu bol video klibe boşuna bol masraf yapmışlar sanırım; bu şarkıyı daha önce duyduğuma yemin edebilirim.

Inna “Gimme Gimme”, Sofi Tukker “Drinkee”, Ed Sheeran “Shape Of You”su tamamen ritm. Org veya bilgisayarda masaüstü DJ programlarıyla ritm karıştırarak yapılan şarkılar ya çoğunluğu. Melodi yok. Ritm üstüne sözler söylenen şarkılar. Artık müzik bulamayacağız sanırım. Teknoloji ilerledikçe cep telefonu zil sesleri menüsü gibi şarkılar çoğalacak.

Bu arada LP “Other People” çok çalıyor her yerde de nedir o solistin hali? İlk gördüğümde “Bob Dylan sonunda kadın sesiyle söylemeyi başarmış” demiştim; saç, kıyafet, gitar bu kadar mı kopya olabilir?? Yine kanal yöneticisi olsam copyright davasından hiç yayınlatmayacağım bir kişi olurdu LP.

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sevdiklerinizin Yüzlerini Gülümsetecek Yeni Yıl Hediye Alternatifleri IN STREET’ten!

Sevdiklerinizin Yüzlerini Gülümsetecek Yeni Yıl Hediye Alternatifleri IN STREET’ten!

Dünyaca ünlü markaların en yeni ve cazip fiyatlı modellerini aynı çatı altında buluşturan IN STREET, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.