Anasayfa / MANŞET / NASIL STİL DANIŞMANI OLUNUR?

NASIL STİL DANIŞMANI OLUNUR?

tesettür giyimSon yıllarda popüler olan mesleklerden biri de stil danışmanlığı.Özellikle sosyal medyanın etkinliğini arttırmasıyla birlikte daha çok duyduğumuz stil danışmanlığı her yerde karşımıza çıkıyor. İnternette
stil danışmanlığı eğitimi, stil danışmanlığı kursu, stil danışmanlık ücreti, stil danışmanlığı iş ilanları, ünlü stil danışmanları ile ilgili binlerce arama var. Birçok ünlü instegramda stil önerisi veriyor. Peki insanlar neden stil danışmanlarına ihtiyaç duyuyor, nasıl stil danışmanı olur? Bu soruların yanıtlarını ihkibkariyer veriyor

ihkibkariyer’e göre bir stilin yaratılmasında önemli bir rol oynayan stil danışmanlığı ile ilgili toplumda “giyinmeyi bilmeyenlerin veya ünlülerin stil danışmanı olur” düşüncesi yer alıyor. Ancak stil danışmanlığı tüm bunların dışında değerlendirilmesi gereken bir meslek dalıdır. Bu noktada öncelikle stil danışmanının ne demek olduğunu ve görevlerini sıralamak faydalı olacaktır. Stil danışmanı; kişinin karakterine uygun stili bularak kendini ifade etmesine yardımcı olan kişidir. Stil danışmanları kişinin kendini ve bedenini tanımasına yardımcı olarak görünümünü iyileştirir. Büyük mağazalarda ve firmalarda çalışan stil danışmanları insanların alışverişlerinde yol gösterici bir rol oynar. Peki stil danışmanı olmak için hangi özelliklere sahip olmak gerekir?

Moda trendlerinin takibi
Stil danışmanı olmak isteyenlerin her şeyden önce modaya ilgilerinin olması ve trendleri takip ediyor olması gerekir. Sürekli güncel kalmalı ve kendini geliştirmelidir. Dünyadaki gelişmeler, moda akımları, stiliyle dikkat çekin isimler takibinde olmalıdır.

Yaratıcılık
Stil danışmanlığında yaratıcılık en önemli unsurlar arasında gelmektedir. Kıyafet seçimi, kıyafetlerin kullanımı, aksesuar tercihi, renklerin kombinasyonu ve kişiyle özdeşleştirilmesinde yaratıcılık önemli bir rol oynamaktadır. İnsanların mevcut kıyafetleriyle ortaya koyamadıkları etkiyi stil danışmanları küçük dokunuşlarla ve yaratıcılıklarıyla ortaya koyabilmelidir.

Karakter analizi
Stil, çok kişisel bir kavramdır. Kişilikle eş değer olarak görülmektedir. Dinlenilen müzikten izlenen filme, okunan kitaptan tercih edilen kıyafetlere kadar her şey stilin bir parçasıdır. En basit tabiri ile görünüşünüzü ifade etme şeklinizdir. Bunu yaparken pek çok şeyden faydalanırız. Bu noktada stil danışmanlarının iyi bir analiz yeteneğine sahip olması gerekir.  Danışmanlık yapacakları kişileri tanımaları ve analiz etmeleri, belirlenen sitilin karakterle uyumlu olmasında fayda sağlayacaktır. Her kıyafet, aksesuar vb. materyal her insanda beklenen etkiyi  vermez. Bu noktada kişinin karakteri ile özdeşleşen ve vurgulayan parçalar tercih edilmelidir. Kişinin saçından makyajına, aksesuarlarından ayakkabısına kadar her şeyi stiline uygun şekilde ifade etmesine yardımcı olmalıdır.

Kuvvetli iletişim
Stil danışmanlarının sahip olması gereken bir diğer özellik ise kuvvetli bir iletişim yeteneğidir. Danışanlarla kurulan ilişkide onların kendilerini rahatça ifade edilmeleri için stil danışmanlarının vereceği etki çok önemlidir. İyi bir iletişimle birlikte anlayış da önem taşımaktadır. Sınırlarınızı zorlayan danışanlara karşı sabırlı olmak ve anlayışla yaklaşmak iş yapış şeklindeki profesyonelliği ortaya koyacaktır.

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yazın Modern Siluetleri Beymen Club Elbiseler

Yazın Modern Siluetleri Beymen Club Elbiseler

Beymen Club 2023 İlkbahar / Yaz Koleksiyonu, geniş renk ve model alternatiflerindeki elbiseleriyle hayatın her anına, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.