NİHAT SIRDAR’IN İLK KİTABI: OTUZ BEŞ’İ BEKLERKEN

Date:

Nihat Sırdar_kitapRadyonun duayen ismi Nihat Sırdar hayatın içinden bir kitapla edebiyat dünyasına “merhaba” diyor.

Nihat Sırdar ilk kitabı Otuz Beş’i Beklerken’le hayatı ıskalamayan bir dille İstanbul’un o eski sokak aralarında dolaşıyor, dükkân önlerinde top koşturup misket oynayan çocuklarla zamanın uçuculuğuna keskin bir parantez açıyor. Söyleyecek bir sözümüzün her zaman olduğunu hissederek yapıyor bunu.

Artık Kocamustafapaşa 35 C Taksim tabelalı otobüse atlayıp Nihat Sırdar’la zamanda bir yolculuğa çıkma vaktidir. Yitip giden zamanda ülkece neleri geride bırakıp nereye doğru yol alıyoruz bir de onun hikâyelerinden dinleyin…

Sunay Akın‘ın kitap hakkındaki değerlendirmesi

Türkiye’de “radyo” denilince ilk akla gelen isimlerden biridir Nihat Sırdar…
Yıllardır en çok dinlenen ve en çok sevilen programlar onun eseridir.
Nihat Sırdar’ın radyoda yaptığı ilk programı dinleyemedim ama ilk kitabının heyecanına tanık oluyorum. Eminim ki, o ilk programı dinleyenler, geleceğin başarılı bir radyocusuna kulak verdiklerinin farkındaydılar. Sırdar’ın ilk kitabını okuyanlar da, yazın dünyası için aynı düşünceye sahip olacaklar.
Elinizde tuttuğunuz “Bir Nihat Sırdar Kitabı”…
Ve 35 numaralı otobüs, içine sizi de almak için kapılarını açıyor…

Yazar Hakkında

Nihat Sırdar
İstanbul’da doğdu. Makine Ressamı olmak için okudu ama radyocu oldu. 1993 senesinden itibaren 12 yıl Best FM’de, 8 yıl Alem FM’de “Nihat’la Curcuna” ve “Nihat’la Sivrisinek” programlarını hazırlayıp sundu. 2013 Ekimi’nden beri aynı programları Show Radyo’da yapmakta.
Vatan, Takvim ve Akşam gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. 2000 yılından beri “İyi Uykular Türkiye”, “Sivrisinek Dedin de Aklıma Geldi” ve “Bütün Kazlar Toplandık” isminde sahne gösterileriyle 1000’den fazla kez sahneye çıktı ve çıkmaya devam ediyor.

Genel yayın yönetmeni Ahmet Bozkurt
Sayfa Sayısı 152

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Avrupa Birliği sosyal medya kullanımına yaş sınırı getiriyor

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen 13 yaş altı için sosyal medya yasağı ve 15 yaş altı için kısıtlamalar içeren yeni düzenlemeyi duyurdu.

HERITAGE sergisi Çırağan Sarayı’nda

Sanatın zamana yayılan sürekliliğini ve kültürel mirasını merkezine alan...

Céline Dion Paris’te haute couture tasarımlarla sahne aldı

Beş yıl aradan sonra sahnelere dönen Céline Dion, Paris konserinde dünyaca ünlü moda evlerinin özel tasarımlarıyla izleyicilerin karşısına çıktı.

Meghan Markle İngiltere dönüşü sonrası aile hayatından kesitler paylaştı

Meghan Markle, Prens Harry ve çocuklarıyla İngiltere'ye dönüşlerinin ardından aile yaşamlarına dair ilk görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.