Anasayfa / GÜZELLİK / PEKJI – İLHAMINA SADIK YENİLİKÇİ PARFÜMLER

PEKJI – İLHAMINA SADIK YENİLİKÇİ PARFÜMLER

Parfümör Ömer İpekçi’nin tasarladığı bağımsız parfüm markası PEKJI ile tanıştık ve çok beğendik… “Var olması gereken parfümler” mottosu ile yola çıkan PEKJI, içeriğin ve duyguların önemini vurgulayan, cesur kokuları barındıyor.

İlhamına sadık kalan ve var olmayı hak eden parfümler, Ömer İpekçi’nin özel ilgisi ve profesyonel tasarım dürtüsü ile hayat buluyor.

Galeries Lafayette Emaar Square mağazasında, ünlü yazar-parfümör Vedat Ozan ve Pekji markasının ve parfümlerin yaratıcısı Ömer İpekçi’nin kokular üzerine gerçekleştirdiği keyifli sohbet ile markanın benzersiz dünyası davetlilerle bir araya geldi.

PEKJI parfüm koleksiyonu, 2014 yılından beri oluşturulan özel kokuların birleşimi ile Galeries Lafayette ve Harvey Nichols mağazalarında parfüm severler ile tanışmayı bekliyor.

Arayıp bulamadığı notaları hayal ederek kendisi parfüm yapmaya başlayan, aslen grafik tasarımcı ve illustrator olan Ömer İpekçi: “Parfüm kelimeler ve görüntüleri araya sokmadan duyguları tetikleme konusunda kıymeti bilinmeyen bir kısa yol.” sözleriyle koku tutkusunu tanımlıyor.

RE:COLLECTION VE PARFÜMLER

Kelime anlamları “Kendine unutulmuş bir şeyi hatırlatmak. Mantık ya da iradeyi geri kazanmak. Dağılmış şeyleri tekrar toplamak, düzenlemek.” olan RE:COLLECTION, markayı temsil eden beş parfüm içeriyor.

Agresif, duygusal, dokunsal ve atmosferik niteliklerin ön planda olduğu koleksiyon Ruh, Odoon, Eaumer, Battaniye ve Zeybek’ten oluşuyor.

– Ege Bölgesi’nden ilham alan, su anlamına gelen Eaumer, damla sakızı, misket limonu, yasemin ve anason gibi kokuları barındırıyor.

– Sedir, çam, sandal ağacı, reçine, peygamber ağacı, karabiber, misk, kül ve vanilya gibi notalar içeren Odoon, odunun türlü hallerini över bir nitelikte.

– Güven, rahatlık sembolü, Battaniye duman ve toprak kokusu eşliğinde yağmuru izleme deneyiminden yola çıkarak form buluyor. Parfümün notaları tefarik (paçuli), hanımeli, laden reçinesi, toprak, yün, kurum ve misk.

– Yeni bir komposizyon olan Zeybek ise cesaret, gurur, tutku ve başına buyrukluğun dinamikliğini yansıtan bir parfüm.

Parfüm dünyasına atılmadan önce resim, müzik, fotoğraf ve kaligrafi ile ilgilenen Ömer İpekçi’nin 2018 yılında yayınlanan Perfumes: The Guide’da en iyi 10 çiçeksi parfüm arasında yer alan Ruh parfümü, Doğu ve oryantalin güncel bir yorumu olarak karşımıza çıkıyor.

Son derece etkileyici bir dünyaya adım atmak isteyenler için kaçırılmaması gereken bir deneyim ve ürün yelpazesi. Bu başarılı portföy için Ömer İpekçi’ye tebrikler…

Sinan Oymacı

Hakkında Sinan Oymacı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kışın Yıpranan Saç Ve Cildin Canlandırılmasına “Nemli” Çözüm

Kışın Yıpranan Saç Ve Cildin Canlandırılmasına “Nemli” Çözüm

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlem Su Küçük, ilkbahar …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.