Anasayfa / KÖŞE YAZILARI / ŞAPKA GİYME ADABI

ŞAPKA GİYME ADABI

Yaz geldi şapka giyme mevsimidir. Şapka seçimi ve giyimi konusunda yapılan hataları görüyorum; bunları sıralayarak ne yapmamanız gerektiğini anlatmak istedim bu hafta.

  • Bebek şapkası:

Bebeklerinize ve ilkokul çağından küçük çocuklarınıza muhakkak şapka giydirin! Bebeklerin beyinlerini 30-35 derece sıcakta, direkt güneş ışığı altında pişiren annelerden nefret ediyorum.

  • Kulaklar şapka dışına:

Kulaklar şapka içine sokulmaz. En büyük şapkanın dahi ağırlığını geriye verip kulaklarınızı şapkanın üstünde ve kulağınızı da şapkanızın dışında tutmalısınız.

  • Mezuniyet kepleri:

Mezuniyet sezonundayız halen kep ve diploma törenleri yapılıyor. Kep Başınızın tam üstünde olmalı. Ne ilahi dinlerdeki gibi ta geride baş zirvesinde olmalı ne de kaşlarınıza inmeli.

  • Kadınlar büyük şapka takmaktan çekinmemeli:

Bir Akdeniz ülkesindeyiz. Kadınlara sesleniyorum. Yaz mevsimindeyiz işte; neden şapkalarınız küçük? Hem şık hem de gölgesi bol olması için büyük şapkalar takmaktan çekinmeyin. Bluzlarınız kadar şapkalarınızın volanları da uçuşsun.

  • Şapka daha çok kel yapar:

Şapka bir “kellik saklama” aracı değildir. Bazı saçları dökülmüş erkekler şapkalarına sıkı sıkıya bağlı yaşıyorlar. Hatta aynı şapkayı aylarca her gün başlarında görebiliyorsunuz. Bunun yani saç olan diğer kısımların havasız bırakılmasının daha çok saç dökülmesine sebep olacağını bilmiyorlar da… Kel erkekler eğer kendine bakan erkeklerse pekala çekici olabilir; bu sebeple saçlarının olmadığı yerleri saklamalarına gerek yok; şapka takmalarına da… Ama güneşten korunmak için ise o başka…

  • Beyzbol şapkası:

Spor kıyafetler dışında kıyafetlerle beyzbol şapkası takılmaz. Takarsanız Amerikalılar’ın “nerdy” (sınıfın ineği) dediği bir tarza sahip olursunuz.

  • Panama şapkası (beyaz fötr):

Panama şapkası da spor kıyafetlerle takılmaz. O siyah bantlı beyaz fötr şapka, üst sınıf erkekleri temsil eden bir yaz şapkasıdır; tercihen beyaz takım elbiseyle veya tropikal desenli gömleklerle takılır.

  • Kapalı alanda şapka takılmaz:

Bu çok klişe kuralı da kimse ya bilmiyor ya da yapmıyor. Toplum görgü kurallarına göre kapalı alana veya kalabalık bir gruba dahil olunduğunda şapka çıkarılır. Çıkarılır!

  • Tenis şapkalarının bir vasfı yok:

Eskiden bankaların vezne bölümündekiler tepesi olmayan tenis şapkalarından giyerlerdi (Neden bilmem. Bilen var mı?) Şu günlerde 90lar modası geri gelmişken yeniden moda oldular. O kızgın yaz güneşinin altında beyninizi korumayan bir şapkanın ne plajda ne de şehir sokaklarında bana kalırsa bir vasfı yok.

Fulya Öztürk Placing

Stratejik İmaj ve Stil Danışmanı, Yaşam ve Oyuncu Koçu

http://www.facebook.com/fulyaozturkplacing

fulyaozturkplacing@gmail.com

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sevdiklerinizin Yüzlerini Gülümsetecek Yeni Yıl Hediye Alternatifleri IN STREET’ten!

Sevdiklerinizin Yüzlerini Gülümsetecek Yeni Yıl Hediye Alternatifleri IN STREET’ten!

Dünyaca ünlü markaların en yeni ve cazip fiyatlı modellerini aynı çatı altında buluşturan IN STREET, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.