Anasayfa / KÖŞE YAZILARI / TARZ SAHİBİ OLABİLMEK…

TARZ SAHİBİ OLABİLMEK…

Moda ve Stil Danışmanı Asil Çağıl

TARZ SAHİBİ OLABİLMEK…
Bir tarza sahip olmak, giydikleriyle fark yaratmak, seçimlerinde özel olmak herkesin yapabileceği bir şey değildir. Sokaklarda karşılaştığımız yüzlerce şık kadından ya da erkekten sadece bir ikisi gerçekten tarz sahibidir. Tarz olarak tanımlanabilmek için sadece şık olmanın yetmediği günümüzde siz de sizi tarz ve stil sahibi yapacak koleksiyonları uygun fiyatlara satın alarak tarz yaratabilir, adeta bir trend setter olabilirsiniz… Nasıl mı?
Öncelikle bedeninizi iyi tanımalı nelerin size yakışıp yakışmadığını bilmelisiniz. Boynu kısa kişiler yüksek yakalı hiçbir gömlek, manto, elbise vs. giymemelidir. Beden boyu uzun bacak boyu kısa kişiler düşük belli pantolon giymemeye özen göstermeliler. Bu örnekler saymakla bitmeyecektir. Vücudumuzu tanımak, bedenimize uygun giysiler seçmek ilk amacımız olmalıdır. Ve giydiğimiz giysinin de bizi yansıttığını unutmamamız lazım. O yüzden tarz sahibi olabilmek , doğru kıyafeti, kendimizle bütünleştirebilmekle de ilgilidir.
Doğru adresleri öğrenerek siz de tarz sahibi kişiler arasına katılabilirsiniz. İyi ve özel parçaları bulabilmek günümüzde çok kolay, parmaklarınızın ucuna uzanan sonsuz dünyada tasarımcıların özel koleksiyonlarından haute couture üretimlere, alışveriş merkezlerinin en özel markalarından, aksesuar dünyasının nitelikli parçalarına kadar geniş yelpazede ürün grupları çeşitli web sitelerinden evlerimize ulaşıyor.
Alışveriş severler alışveriş merkezlerinin içinde yer alan dünyaca ünlü markaların satışa sunulduğu özel ve büyük dükkanları yakından tanırlar. Gerçekten çok özel parçaların satışa sunulduğu bu mağazalarda satılan ürünlerin fiyatlarına ulaşmak zor, lakin eğer tarz sahibi olmak istiyorsanız bu mağazalar sizin için doğru adres. Şimdi sizleri bu doğru adres ve doğru ürünlere bir kaç adım yaklaştıracak ince detayları paylaşmak istiyorum…

İnternet üzerinden bir çok özel ürünleri bulmanız artık çok kolay. Önce doğru kombinler yapmayı ve kendi vücudunuza neyin yakışacağını öğrenmeniz gerek. Yapılacak kombinlerde bir tek stara yer verilmesi en önemli noktalardan birisi. Yani seçtiğiniz her bir parçanın ayrı ayrı çok özellikli olması sizi şık bir tarz sahibi değil rüküş yapar. Bu nedenle seçimlerinizde özellikli parçalara yer verin ama bunların tamamını tek bir kombinde kullanmayın. Hangi parçaların ne ile kullanılacağını, kullanılabileceğini iyi bilmeniz gerekiyor. Yani bir stiletto ayakkabıyı nasıl bir kombinin altında kullanmanız gerektiğini ve bu ayakkabıları nasıl kullanmamanız gerektiğini biliyor olmanız lazım. Düz ve sade bir elbiseyi nasıl takılarla hareketlendireceğinizi, deri bir etek ile nasıl bir bluz giyileceğini ya da sezonun trend desen ve renklerini nasıl ve ne kadar kullanmanız gerektiğini önceden araştırmak ve bilmek önemlidir.
Umarım bu ipuçları tarz sahibi olmak isteyenlere biraz da olsa yardımcı olur. Modatava’da kalın, modayla kalın.

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sevdiklerinizin Yüzlerini Gülümsetecek Yeni Yıl Hediye Alternatifleri IN STREET’ten!

Sevdiklerinizin Yüzlerini Gülümsetecek Yeni Yıl Hediye Alternatifleri IN STREET’ten!

Dünyaca ünlü markaların en yeni ve cazip fiyatlı modellerini aynı çatı altında buluşturan IN STREET, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.