Anasayfa / EKO-MODA / TASARIMCILAR AVRUPALI MARKALARLA GÖRÜŞTÜ

TASARIMCILAR AVRUPALI MARKALARLA GÖRÜŞTÜ

The Core İstanbulİHKİB (İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği), tarafından düzenlenen ve DHL’in desteklediği The Core İstanbul, 28-29 mart tarihinde Zorlu Performans Sanatları Merkezinde, moda tasarımcılarını ve markaları uluslararası satın alma sorumlularıyla buluşturdu. Etkinlikte Türk tasarımcıların ve markaların Sonbahar/Kış ‘18 koleksiyonları Avrupa, Ortadoğu, Amerika ülkelerinden alım gruplarının beğenisine sunuldu.

DHL, moda tasarımcıları ve markaların uluslararası alıcılarla buluştuğu The Core İstanbul’da gerçekleştirilen satışların gönderimi için de destek sağlanıyor. İki gün boyunca devam eden  The Core İstanbul etkinliğinde, tasarımcılar ve markalar arasından belirlenen üç firmaya DHL tarafından 500 Euro’luk ücretsiz gönderi hakkı verildi. Etkinlikte ayrıca İHKİB Etkinlikler Komitesi Başkanı Cem Altan, Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Mehtap Elaidi ve DHL Express Türkiye Satıştan Sorumlu GMY Boğaç Özsan’ın konuşmacı olarak yer aldığı DHL Talk Workshop’unda, uluslararası pazarlara açılmada e-ticaretin önemi konusu ele alındı. Hem Türkiye’de hem de globalde en önemli büyüme alanı olarak görülen e-ticaretin B2B-işletmeler arası potansiyeli de değerlendirdi.

İHKİB Etkinlikler Komitesi Başkanı Cem Altan yaptığı konuşmada, “İHKİB olarak The Core İstanbul etkinliğimizde moda tasarımcılarımızı ve markalarımızı yabancı alıcılarla buluşturduk. Burada hazır giyim endüstrimizin tasarım ve marka gücünü ortaya koyarak tüm dünyaya gücümüzü gösterme imkanı bulduk. Hazır Giyim sektörü önümüzde ki dönemde tasarım ve moda odaklı büyümesini devam ettireceğini söyleyen Altan aynı zaman da e-ticaret alanında ki gelişmelere de dikkat çekti. Tüm dünya da hızla büyüyen e- ticaretin özellikle sektörümüz açısından da önemli olduğunu ve bu alana ciddi yatırımlar yapmamız gerektiğini söyleyen Altan, e- ticaretin en önemli ayaklarından birinin de lojistik olduğunu vurgulayarak firmalarımızla lojistik şirketler arasında daha yoğun bir iş birliği gerektiğini ifade etti.

Moda da e-ticaretin ve kaliteli taşımacılığın önemli olduğunu dile getiren Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Mehtap Elaidi, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bugün burada e-ticareti irdeliyoruz. Sosyal medyanın tüm hızıyla bizi sarıp sarmaladığı bu günlerde e-ticaret hem küçük hem büyük markalar için çok daha fazla önem kazanıyor. Bizim imdat dediğimiz noktada öne taşımacılık hizmetini veren firma, yani DHL çıkıyor. Sektör çok rekabetçi ve her marka kendi içinde rekabet ediyor. E-ticaret de bu anlamda birçok marka için potansiyel kurtarıcı olabilir. Henüz çok gelişmediği oturmadığı için tam potansiyelini keşfedemesek de yakın gelecekte böyle bir şey olacağını öngörüyoruz. Dolayısıyla e-ticaret trendine hızla adapte olan firmaların bir adım öne geçeceğini düşünüyorum.”

Moda alanında taşımacılığın çok hassas bir konu olduğuna değinen DHL Express Türkiye Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Boğaç Özsan; “Küresel ticaretin en hızlı büyüyen alanlarından biri olan e-ticaret, DP DHL Grubu’nun global düzeyde en önemli öncelikleri arasında yer alıyor. E-ticaret’in Türkiye’deki üreticiler ve internet perakendeciler için de önemli fırsatlar sunduğuna inanıyoruz. İnternet üzerinden satış yapan firmalar için altyapılarının güçlü, ödeme sistemlerinin kolay ve güvenli olması e-ticaret için büyük önem taşıyor. Müşteriler artık kaliteli ve hızlı gönderinin de ötesinde koşullarını kendilerinin belirleyeceği bir teslimat hizmeti bekliyor. İşte bu noktada DHL olarak teknolojik altyapımız ve müşterinin beklentilerine cevap veren hizmetlerimizle hızlı, güvenilir ve aynı zamanda isteğe bağlı gönderi teslimatı hizmetini sunan, sorunsuz bir teslimat akışını sağlıyoruz. E-ticarete özel çözümler sunarak bir moda markası olmasak da moda sektörünün en önemli iş ortaklarından biri olarak bu sektörün önemli aktörlerinden biri olmaya devam edeceğiz” dedi.

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Zarif Adımların Sahibi

Zarif Adımların Sahibi: Nine West 2022 Sonbahar /Kış Koleksiyonu

Şıklığı, kalitesi ve özel tasarımları ile ön plana çıkan Nine West modayı kadınların adımlarına taşıyor!  …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.