TAYVAN’DA LALE DEVRİ

Date:

Lale Devri2013 yılından bu yana Hocapaşa Kültür Merkezi’nde sergilenen Beyazgül Dans Gösterisi,  Tayvan’da  Tayvanlı dansçılar tarafından  yapıldı. Gösteriyi binlerce kişi izledi.

Lale Devri’nde Hollanda Konsolosu ile bir cariye arasında yaşanmış gerçek bir aşk hikayesini anlatan Beyazgül Dans tiyatrosu; harem yaşamı, doğum şöleni, askerlerin eğitimi ve Patrona Halil İsyanı gibi olayları içeriyor.  Gösteri muhteşem kostümler, müzikler, video mapping’in görkemli bir koreografiyle harmanlanmasından oluşuyor.

Beyazgül gösterisinin Tayvan’da sahnelenmesi için teklif, 2014 yılında Hocapaşa’da gösteriyi izleyen ve Taipei’de de bir topluluğun yöneticisi olan, eski dansçı Violet Lee’den geldi. Gösteriyi izlediği an aşık olduğunu ve ülkesinde Tayvanlı ve Türk dansçılarla birlikte sahnelemek istediğini söyleyen Lee, ‘İşbirliği teklifini kabul eden Hocapaşa Kültür Merkezi Başkanı Kemal Çakırgöz, Sanat Yönetmenleri Vildan Kavakgil ve Özge Akıncı’ya hayalimi gerçekleştirdikleri için teşekkür ederim’ dedi. Lee, “Türk dans kültürünün zenginliği beni büyülediği gibi Tayvanlıları da büyüleyeceğinden emindim, gösteri sonunda seyircilerin tepkisi de bunu gösterdi. Eğer, kabul ederlerse Türk sanatçılarla işbirliğimizin devamını arzu ediyorum” diyerek teşekkür etti.

Gösterinin Sanat Yönetmenliğini üstlenen Türk sanatçılar Vildan Kavakgil ve Özge Akıncı ise; Türk olarak eserimizi burada Tayvanlı dansçılarla sahnelemek büyük bir gurur kaynağı oldu. Ülkemize kilometrelerce uzaklıkta bulunan bir ülkede, eserimizi çalıştırmak ve sahnelemek zor ama son derece heyecan vericiydi. Türk Kültürünü Tayvan’a taşımaktan mutluyuz” ifadelerini kullandılar.

Hocapaşa Kültür Merkezi Başkanı Kemal Çakırgöz ise 6 aylık zorlu bir çalışmanın sonunda sahnelenen gösteriye yoğun ilgi gösterdikleri için Taipei Türk Ticaret Ofisi Başkan Yardımcısı Erhan Gülmez ve ekibine de teşekkür etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

39 Ünlü Anne, Akiş GYO’nun “Kırmızı Karavan” İyilik Yolculuğunda

Akiş GYO ve Kırmızı Çocuklar Derneği, Kırmızı Karavan Projesi...

Stratejiden Hikâyeye: Voga Medya, Bütünleşik Marka Danışmanlığı

"Gayrimenkulde Moda" sloganıyla tanınan Voga Gayrimenkul'ün yeni girişimi Voga...

Nicole Kidman’ın Boşanma Sonrası “Gergin” Paris Çıkarması

Oscar ödüllü oyuncu Nicole Kidman, yeni ayrılık saç kesimiyle...

Türk Moda Markası Touché Privé, 5 Milyon Dolarlık Dev Fonla Suudi Arabistan ve Körfez Pazarına Açılıyor!

Türk tesettür giyim platformu Touché Privé, Amplify Growth Partnership'ten...