Anasayfa / MANŞET / THE FUTURE OF FASHION / MODANIN GELECEĞİ

THE FUTURE OF FASHION / MODANIN GELECEĞİ

Future of Fashion_Geleğin modasıModa o kadar hızlı dönüşüyor ki artık ilkbahar- yaz ya da sonbahar kış koleksiyonları adı altında tasarımlar yapmak yetersiz kalıyor. Dijital dönüşümüm yarattığı içerik patlaması ve milyonlarca kişi arasında saatler içinde yaşanan ve ABD’den Avrupa’ya, Avrupa’dan Asya, Uzakdoğu, Afrika’ya uzanan etkileşim moda trenlerini sezonluk olmaktan çıkardı. Modayı artık sadece Hoollywood yıldızları değil, Afrika’nın herhangi bir köşesinde yaşayan kasabalı kadının giydiği ve sosyal medya hesabında paylaştığı bir post-paylaşım bile etkiliyor.

Peki, bu dijitalleşme çağı moda dünyasını nasıl dönüştürüyor, modanın geleceğinde ne var, konfeksiyon üreticileri ne yapmalı? Türkiye’de henüz bu konular gündemde yok. Oysa global tasarım dünyası ‘The Future of Fashion‘ başlığı altında bu konuyu tartışıyor, gelecek için planlamalar yapılıyor.

Bireysel moda çağındayız

Boston Sanat Müzesi’nde Moda Sanatları Küratörü olarak çalışan Michelin Finamore, fashion dünyasının mevcut durumunu ‘Bireysel moda çağındayız’ cümlesiyle özetliyor ve şöyle değerlendiriyor: “Çağdaş modanın ve teknolojinin kaynaşması var. Modada kişisel ifade patlaması var. Dijital baskının yükselişi var. Vücudunuzda giymek istediğiniz görüntüleri seçebileceğiniz çok sayıda web sitesi var, bu oldukça şaşırtıcı. Devrim yaratan kumaşlar, cep telefonunuzu şarj eden katlar ve özel olarak hazırlanmış 3D baskılı elbiseler ile karşı karşı karşıyayız.”

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yazın Modern Siluetleri Beymen Club Elbiseler

Yazın Modern Siluetleri Beymen Club Elbiseler

Beymen Club 2023 İlkbahar / Yaz Koleksiyonu, geniş renk ve model alternatiflerindeki elbiseleriyle hayatın her anına, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.