Anasayfa / MANŞET / Ariş Pırlanta’dan geçmişle bugünü buluşturan koleksiyon: Habbe

Ariş Pırlanta’dan geçmişle bugünü buluşturan koleksiyon: Habbe

Tasarımları ile mücevher sektöründe trendleri belirleyen Ariş Pırlanta, fark yaratan “Habbe Koleksiyonu”nu mücevher meraklılarının beğenisine sunuyor.  

1900’lü yılların başında, bugünün tektaşına eşdeğer anlam taşıyan Habbe Ariş’le yeniden hayat bulup, geleneksel dokularla günümüz çizgilerinin birleştiği olağanüstü bir koleksiyonla günümüz kadınlarıyla buluşuyor.

Türk mücevher sektörüne ‘ilk’lerle imza atarak yön veren ve 116 yıllık deneyimiyle sektörün en köklü markalarından olan Ariş Pırlanta ustalığı, tasarım gücü ve kalitesi ile fark yaratmaya devam ediyor.  

  Geçmişle bugünü buluşturan yeni bir koleksiyon: Habbe 

Mardin’de 1900’lü yılların başında, bugünün tektaşına eşdeğer anlam taşıyan ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin sembol mücevheri olarak kabul edilen Habbe (top mücevher), Ariş Pırlanta’nın ustalığı ve deneyimiyle günümüz kadınlarıyla buluşuyor. O dönemde evlenecek kızlara hediye edilen Habbe, görkemli el işçiliği ile kusursuz ve bir o kadar da zarif detaylar taşıyor.   Koleksiyonda yer alan altıgen şeklinde petek görünümlü, yıldız, kalp ve yuvarlak boşluklardan oluşan her bir habbe olağanüstü titiz çalışma ve işçiliği en görkemli haliyle yansıtıyor. Koleksiyon ’da kimi parçalar tek bir habbeden oluşup daha minimal bir görünüm sergilerken, bazı parçalar ise farklı büyüklüklerdeki habbelerin simetrik şekildeki dizilimiyle daha göz alıcı ve ışıltılı olacak şekilde hazırlandı.

Zarif detaylarıyla dikkat çekiyor

Habbe Koleksiyonu ile ilgili bilgi veren Ariş Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, “1900’lü yılların başında özellikle dedem Abdülkerim Usta’nın titizlikle hazırladığı habbeler kulaktan kulağa, dilden dile yayılmış, mutlu anılara eşlik etmiştir. Eskiden, günümüz tektaşına eşdeğer bir anlam taşıyan Habbe, elişi zarif detaylarıyla dikkat çeken bir takı. Ariş Pırlanta olarak, dededen toruna miras Habbe’yi yeniden yorumlayarak trendlere uygun haliyle mücevher severlerle buluşturuyor olmak bize gurur veriyor” dedi. 

Hakkında nilüfer

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Saçları Gençlik Hacmine Dönüştüren Sprey Türkiye'de!

Saçları Gençlik Hacmine Dönüştüren Sprey Türkiye’de!

Aslında saç derisi asla kel kalmaz. Sadece seyrelmiş gibi görünen derideki tüyler zayıflar ve bölge …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.