Anasayfa / GÜZELLİK / Cildimiz Kışa Hazır Mı?

Cildimiz Kışa Hazır Mı?

Sonbaharın geride kaldığı ve kış mevsiminin iyiden iyiye kendini gösterdiği bu dönemler cilt için de farklı bir sürecin başlangıcı demek.  

Kış mevsiminin gelişi ile giyim ve yaşam tarzları nasıl değişime uğruyorsa cilt bakım rutininin değişimi de kaçınılmaz oluyor. Bu dönemde ciltte nem kaybı, kuruluk ve kuruluğa bağlı çatlakların oluşumu ise en sık rastlanılan şikâyetlerden biri arasında yerini alıyor. Soğuk hava ve rüzgâra maruz kalmak cilt bariyerini savunmasız bir hale getiriyor.  Peki kış dönemine hazır bir cilt için neler yapılabilir? Clinic SBB Kurucusu Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu kışın daha güzel daha parlak ve ışıltılı bir cilt için yapılması gerekenleri paylaştı.

Nem aşıları ve PRP aşıları ile ciltte kuruluktan eser kalmıyor

Soğuk hava, rüzgâr gibi etmenlerin ciltte yarattığı kuruluğa günlük nemlendiriciler yeterli olmuyor. Bu bağlamda ekstra yöntemlere başvurmak gerekebiliyor. Bu uygulamalardan biri ise nem aşıları… Güçlü bir nem tutucu olan hyaluronik asit molekülü içeren ve uygulandığı bölgeye suyu çekerek dokunun yoğun neme maruz kalmasını sağlayan nem aşıları sayesinde cilt ihtiyaç duyduğu neme kavuşabiliyor.

Kişinin kendi kanından elde edilen PRP aşıları ise, cildin uyuyan hücre tabakasına etki ederek canlanmasını sağlıyor. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu:  ‘’Bu aşıların içerisine bazı vitamin ve hyaluronik asit ekleyerek etkisini arttırabiliriz. Seans olarak uygulandığında cildinizin sağlıklı göründüğünü ve parıldadığını göreceksiniz.şeklinde cilt için önemini vurguluyor.

Kök hücre tedavisi ile genç ve sağlıklı bir cilt

İnsan vücudunda her organda bulunan kök hücreler, cildi gençleştirmek için de en güvenilir kaynak olarak öne çıkıyor. Ayrıca kişinin kendi kök hücreleri,  ileriye dönük yaşlandırmayı da geciktiriyor. Doku kaybı yaşanan bölgeye uygulanan kök hücreler, yağ dokusunu desteklerken sağlıklı ve güzel bir cilde kavuşmayı sağlıyor. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu: ‘’Cildimizdeki hücreler ne kadar sağlıklıysa, cildimiz de o kadar sağlıklıdır. Bu amaçla uygulanan kök hücre tedavileri cildimizin altındaki kolajen yatağı uyararak cildinizin daha sağlıklı ve genç görünmesini sağlayacaktır. Unutmayın ki sağlıklı cilt zorlu mevsimlere daha güçlü bir direnç gösterir.’’ diyerek cildi korumanın önemine vurgu yapıyor.

Cildi soyarak kışa hazırlanmanın mümkün olduğunu belirten Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu: ‘’Hafif ve orta derecede cildimizi soymak, cildimizdeki hücre döngüsünü aktifleştirerek daha sağlıklı daha genç hücrelerin oluşmasını tetikler. Ölü tabakadan arındırılmış yeni cilt hem kışın zorlu etkilerine daha güçlü cevap verir,  hem de yeni hücrelerin cildimizdeki varlığı cildimizi daha sağlıklı ve canlı gösterir.

Tüm bu etkili uygulamaların yanı sıra nemlendirici kullanımı da cilt için çok önemlidir. Nemlendiricinizi sadece kış ayları değil bütün bir yıl boyunca kullanmanız, cildinizdeki su kaybının önüne geçecektir. Unutmayın, kuruluk cildin en önemli yaşlandırıcı etkenlerinden biridir.’’ diyor.

Hakkında nilüfer

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kışın Yıpranan Saç Ve Cildin Canlandırılmasına “Nemli” Çözüm

Kışın Yıpranan Saç Ve Cildin Canlandırılmasına “Nemli” Çözüm

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlem Su Küçük, ilkbahar …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.