Anasayfa / MANŞET / GE Sağlık Türkiye, UPS ve Sephora Türkiye’den Meme Kanseri için Farkındalık Projesi: #korkusuzkadınlar

GE Sağlık Türkiye, UPS ve Sephora Türkiye’den Meme Kanseri için Farkındalık Projesi: #korkusuzkadınlar

GE Sağlık Türkiye, UPS ve Sephora Türkiye’den Meme Kanseri için Farkındalık Projesi: #korkusuzkadınlar

GE Sağlık Türkiye, UPS ve Sephora Türkiye iş birliğinde Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık ayı olan Ekim ayında “Korkusuz Kadınlar” adlı bir farkındalık projesi geliştirildi. Proje, erken teşhiste tedavi başarısı en yüksek kanser türlerinden olan meme kanserinde düzenli tarama yaptırmanın önemini vurguluyor.

Meme kanserinin I. evresindeki erken tanı, yaklaşık %100 hayatta kalma oranı anlamına gelirken, IV. evrede kanser tespit edildiğinde bu oran %22’ye düşüyor.

Günümüzde her 8 kadından 1’i meme kanserine yakalanma riskiyle karşı karşıya ve meme kanseri kadınlar arasında %30’luk bir oranla en çok görünen kanser türü olarak biliniyor. Görüntüleme teknolojilerindeki yeni gelişmeler, kanser tanı ve tedavisinde çok önemli rol oynuyor. Her yıl düzenli yaptırılan mamografi taramaları, meme kanserinin erken teşhisine yardımcı oluyor. Böylece ölüm riski de %25-30 oranında azalıyor.

Konuyla ilgili farkındalık yaratma amacıyla GE Sağlık Türkiye ev sahipliğinde, UPS ve Sephora Türkiye’nin desteğiyle 9 Ekim’de gerçekleşen etkinlikte, meme kanserinde erken tanının önemi vurgulandı ve #korkusuzkadınlar etiketiyle bir sosyal medya projesi başlatıldı. Etkinliğin moderatörlüğünü üstlenen ünlü sanatçı Ceyda Düvenci, meme kanseri konusundaki erken teşhisin önemi konusundaki görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

Türkiye’deki kadınlar yüzlerine pembe rujla savaşçı çizgileri çizerek fotoğraflarını #korkusuzkadınlar etiketiyle paylaşarak yakınlarını ve takipçilerini bu farkındalığa davet ediyor.

Ekim ayı boyunca sürecek projede, sosyal medya fenomenleri Sephora Türkiye’nin pembe rujları ile yüzlerine savaşçı çizgileri çizerek meme kanseri farkındalığının artırılmasına destek oluyor. Projenin bir diğer destekçisi UPS ise, Ekim ayı boyunca tüm gönderimlerinde bu farkındalığın tüm kamuoyuna yayılmasını sağlamak için gönderim ambalajlarında projenin görselini ve mesajlarını kullanacak. Günde binlerce gönderinin gerçekleştiği düşünüldüğünde ay sonuna kadar binlerce kişiye ulaşarak farkındalığın yayılması amaçlanıyor.

#korkusuzkadınlar ile farkındayız, savaşıyoruz, yeniyoruz

GE Sağlık Türkiye Genel Müdürü Yelda Ulu Colin, projenin tanıtım toplantısında erken teşhisin önemine dikkat çekerek, 40 yaşın üzerindeki kadınların yılda bir kez mamografi çektirmesi gerektiğine değindi: “Türkiye’de de yaygın görülen meme kanserinde erken tanı için en iyi yöntem düzenli mamografi çekimlerini yaptırmak. Uzun süreli ve geniş gruplarda yapılan karşılaştırmalı araştırmalarda baktığımızda, mamografi taramalarının, meme kanserinden ölüm oranlarını %40’a kadar düşürdüğünü görüyoruz. GE Sağlık Türkiye olarak bugün, Türkiye’deki kadınların bu konu hakkında farkındalığını artırmak için başlattığımız #korkusuzkadınlar projemiz ile ‘farkındayız, savaşıyoruz, yeniyoruz’ diyoruz ve Türkiye’de meme kanseri farkındalığının artması adına güçlü bir sosyal adım da atmış oluyoruz.”

Sephora Türkiye Pazarlama Direktörü Ayça Kaya, konuya ilişkin şunları söyledi: “GE Sağlık Türkiye’nin ‘Korkusuz Kadınlar’ sloganıyla başlattığı bu büyük hareketi, dünyanın en büyük güzellik markalarından biri olarak destekliyoruz. ‘Beauty Power’ sloganımızın her zaman altını çizerken, kadınların gücünü de ortaya çıkarmayı ve desteklemeyi misyon edinen bir markayız. Sephora Stands ile Türkiye’de gerçekleştireceğimiz çalışmaların ilk adımını bu projeyle atıyoruz. Korkusuz kadınların artması, bilinçlendirilmesi ve düzenli kontrollerinin gerçekleştirilmesi için elimizden geleni yapacağız.”

UPS Türkiye Genel Müdürü Burak Kılıç “Günümüzde gelişen tarama teknolojileri sayesinde meme kanseri tedavisinde yüksek oranda başarı elde edilebiliyor. Bu nedenle farkındalığın artırılması çok önemli. UPS, içinde bulunduğu toplulukları destekliyor ve bu doğrultuda kadınlarımızı, Kadın Liderlik Platformu ve Kadın İhracatçı Programı gibi çeşitli girişimlerle güçlendiriyor. Bu önemli ve çok sayıda yaşama dokunan konuda farkındalık yaratmak için GE Sağlık Türkiye ve Sephora Türkiye ile iş birliği içerisinde olmaktan dolayı mutluyuz.” dedi.

MAMOGRAFİ’DE YENİ TEKNOLOJİLER

Mamografi cihazları meme kanserini tespit etmede kritik bir araç olmasına rağmen dört kadından biri, korku ve endişe duyduğu için taramalardan kaçınıyor. Bir mamografi taramasını atlamak, meme kanserinin teşhisini geciktirebiliyor ve uzun vadede hastalığın seyrini etkileyebiliyor. Bu nedenle, GE Sağlık bünyesinde çalışan ve sadece kadınlardan oluşan bir ekip, hastalardan ve uzmanlardan gelen geri bildirimleri değerlendirerek, kadınların, ellerindeki bir cihazla kendi konforlarına göre işlemi ayarlayabildiği bir teknoloji geliştirdi. Diğer yandan, GE Sağlık’ın geliştirdiği Otomatik Meme Ultrasonu Teknolojisi, meme dokusu yoğun kadınlar için diğer destekleyici görüntüleme seçeneklerine göre de daha konforlu bir seçenek olarak öne çıkıyor.

 

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Afra Saraçoğlu DeFacto’nun Yeni Yüzü Oldu

Afra Saraçoğlu DeFacto’nun Yeni Yüzü Oldu

Son dönemin yıldız oyuncularından Afra Saraçoğlu, DeFacto’nun yeni reklam yüzü oldu. Markanın yeni kampanyası “I …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.