Anasayfa / MANŞET / MIRO’NUN DÜNYASINA YOLCULUK

MIRO’NUN DÜNYASINA YOLCULUK

sürrealist ressamDört yıl aradan sonra İstanbullulara Joan Miró’nun 300’ü aşkın orijinal eserini dünyada ilk kez bir arada görme şansı sunan UNIQ Expo’ya sanatseverler akın etti.
Tarihin en önemli sürrealist ressamlarından Joan Miró’nun sulu boyalar, baskı resimler, çizimler, kolajlar, mektuplardan oluşan litografi ve gravür ağırlıklı en büyük grafik sanatı koleksiyonu olarak kabul edilen ve küratörlüğünü Jean Christophe Hubert’in üstlendiği sergi İstanbulluları mest etmeye devam ediyor.
Picasso’nun da 20 eserinin bulunduğu sergi; sürrealizm, çocukluğun rolü, özgürlük, renkler, sanatçının eli, sadelik ve İspanya temalarında kurgulanıyor. Miró’nun eserlerini ürettiği litografi makinesi ve Palma de Mallorca’daki atölyesini içinde barındıran ve ziyaretçilere inceleme şansı sunan sergi, çeşitli atölye çalışmalarına ev sahipliği yaparak Miró’nun dünyasına yolculuk yapılmasına olanak veriyor.
Çocukların sanatla olan bağlarının güçlendirilmesi ve çocukların yaratıcılıklarına katkı sağlanması için 40 eser çocukların göz hizasında sergileniyor. Çocuklara özel olarak organize edilen atölye çalışmalarıyla da çocukların Miró’nun sanatına dokunabilmesi hedefleniyor.

Joan Miró Litografi ve Gravür’ sergisi

Joan Miró
Miró’nun bilinmeyen yönlerini ortaya çıkaran ‘Joan Miró Litografi ve Gravür’ sergisi 2 Aralık’a kadar UNIQ Expo’da ziyaret edilebiliyor. Doğuş Grubu’nun sadakat ve pazarlama platformu Doğuş Müşteri Sistemleri’ne ait yaşam tarzı mobil uygulaması ZUBİZU üyelerine yüzde 10 indirim ayrıcalığı sağlanan serginin biletlerine Mobilet’ten ulaşılabiliyor.

 

 

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sevdiğinizin Hayatına KİP’le Keyif Katın!

Sevdiğinizin Hayatına KİP’le Keyif Katın!

Erkek modasındaki trendleri yansıtan ve KİP erkeğinin enerjik tarzına uyum sağlayacak hediye alternatifleri Sevgililer Günü’ne …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.