Anasayfa / MANŞET / HENÜZ ÖĞRENCİYKEN KENDİ MARKASI “ASLEHAN” İLE ARAMIZDA

HENÜZ ÖĞRENCİYKEN KENDİ MARKASI “ASLEHAN” İLE ARAMIZDA

Aslıhan Hoşgör, İstanbul Bilgi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Moda Tasarım Bölümü son sınıf öğrencisi. Bugünlerde oldukça heyecanlı; çünkü henüz lisans öğrenimi devam ederken en büyük hayalini gerçekleştirdi: kendi markası ASLEHAN’ı kurdu. 1 senedir üzerinde çalıştığı çanta koleksiyonuyla moda sektörüne giriş yapan Aslıhan Hoşgör, yakın gelecekte cüzdan, kemer ve ceket koleksiyonlarıyla yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor.

ASLEHAN Influencer” serisiyle piyasaya giren Aslıhan Hoşgör, “Çanta tutkumdan dolayı ilk tasarımlarım sadece çantadan oluşuyordu. Mini kapsül koleksiyonumdaki modellerin sıra dışı olmasına özen gösterdim. Modellerin tasarımında insanların değişken ruh halini ele almak istedim. Bu yüzden hemen her modelimin en az iki ayrı kullanım özelliği olmasına dikkat ettim. İlk tasarımım, şu an piyasada satışta olan ASLEHAN Influencer serisinde çift yönlü kullanım ile hem klasik hem spor bir stil oluşturdum. Çift taraflı kullanılabilen çantaların bir tarafı spor ve günlük kullanım için tercih edilebilecek bir tasarıma sahip. Diğer yüzü ise daha modern, klasik bir çizgide şıklığı tercih edenler için. Farklı kombinler ve tarzlara rahatça uyum sağlayabilecek tamamlayıcı bir aksesuar olma özelliğini taşıyor. Geniş renk seçeneğiyle her ruha hitap etmeye çalıştım” diyor. Aslıhan Hoşgör, sınırlı modellerle markasını tanıtmak istiyor.

Aslıhan’ın internet satış platformu yakında aktif olacak. Tanıtım çalışmalarına başlamadan aldığı ön siparişlerin kendisini fazlasıyla motive ettiğini belirten Aslıhan Hoşgör, “Sosyal medya üzerinden aldığım mesajlar, olumlu tepkiler beni çok mutlu ediyor. Beni cesaretlendiren, her zaman yanımda bana destek olan ve yardım eden tüm BİLGİ’li hocalarıma teşekkür ediyorum. 2019 yılında ürün yelpazeme cüzdan, kemer ve ceket koleksiyonlarını eklemeyi hedefliyorum” diyor.

En beğendiği tasarımcı Dilara Fındıkoğlu, favori modeli ise Öykü Baştaş

Türkiye’de en beğendiği tasarımcının Dilara Fındıkoğlu olduğunu belirten Aslıhan Hoşgör şöyle devam ediyor: “En beğendiğim genç tasarımcı, moda sektöründe asla çizgisini bozmayan, ismini dünyada duyurmuş Dilara Fındıkoğlu. Genç yaşta bu kadar büyük başarıya sahip olmak herkesin hayali olsa gerek. Model olarak genç modellerimizden Öykü Baştaş favorim. Tasarlanan her ürün her modele uymaz, taşıyamaz, emanet durur üstünde. Ama Öykü’ye ne giydirsen ses getirir. O kadar karakteristik bir yüzü var ki, bence Türkiye’ nin Kate Moss’u.”

Hakkında Moda Tava

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yazın Modern Siluetleri Beymen Club Elbiseler

Yazın Modern Siluetleri Beymen Club Elbiseler

Beymen Club 2023 İlkbahar / Yaz Koleksiyonu, geniş renk ve model alternatiflerindeki elbiseleriyle hayatın her anına, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.