Stratejik İmaj ve Stil Danışmanı, Yaşam ve Oyuncu Koçu
http://www.facebook.com/fulyaozturkplacing
http://twitter.com/FOzturkPlacing
fulyaozturkplacing@gmail.com
SAÇ BOYATMANIN İNCELİKLERİ
İşi olan olmayan herkes kuaför bugünlerde biliyorsunuz. Çıraklıktan da gelmiyorlar artık; 3-4 aylık kurslarla kuaför oluyorlar. Ya da bilen bilmeyen herkes bir kutu boya alıp gidip evde boyuyor saçlarını. Ona da deneyim gerek, düşünmüyorlar.
Öte yandan yaşı 12’yi geçen herkes saç boyatıyor bir marifetmiş gibi… Kadın erkek tüm dünya saçını boyatıyor. Bir de punk modası çıktı ya iyice delirdi gençler kız erkek saç boyatıyorlar…
Peki nedir saç boyatmanın incelikleri?
- Tipinize göre bir saç rengi seçin. Ve karakterinize…
- Bilirsiniz her imajın verdiği bir mesaj vardır. Taşıyamayacağınız veya gerçekten siz olmayan bir görünüşü neden taşıyasınız?
- Bir saç rengini başkasında görüp beğendiğinizde kendinizde de olsun istemek doğru değildir. Sizde de aynı şekilde duracağını veya o kişi olacağınızı sanmayın.
- Saç boyatmak değil stres saçı beyazlatır.
- Genellikle kaşlarınızın rengine yakın saç rengi seçmelisiniz.
- Açık renk cildi koyu renk saç veya koyu renk cildi açık renk saç açmaz. Kim dediyse inanmayın.
- Saç rengi ve tonu seçerken kuaförünüzün de fikrini alın.
- Profesyonel, anti alerjen ya da organik olan ürünleri tercih edin. Çok yakın bir zamanda İngiltere’de iki kadın kuaför çıkışında geçirdikleri alerjik reaksiyon sebebiyle ölümden döndüler.
- Her saç renginde birçok ton çalışan bir ürünü seçin. Yalnız kahverenginin dahi 30’dan fazla farklı tonu olduğunu unutmayın. Ton seçerken sıkılmadan, tek tek inceleyerek ve sizde nasıl duracağını kafanızda canlandırarak hareket edin.
- Saç kesiminizi iyi yapan bir kuaförün saçınızı iyi boyayacağını da pek düşünmeyin. Ya da tam tersi saçınızı iyi boyayan bir kuaförün iyi saç kestiğini düşünmemelisiniz. Herkesin elinin daha yatkın olduğu bir iş vardır.
- Saç rengi ve tonu seçildiği veya iki tonu karıştırmaya anlaştığınız halde üçüncü tonu halde bir diğer boya kutusu eklemeye davranan kuaföre güvenmeyin. Bu durumda boyama işlemini bitirebilir veya mümkünse aynı mekanda başka bir kuaföre saçınızı boyatmak için diretebilirsiniz. İki ayrı boyanın karışımı her zaman beklemediğiniz bambaşka bir sonuca ulaşır. Özellikle de saçınızı birkaç defa şampuanladıktan sonra…
- Saçı iyi boyayan kuaför, temkinli kuafördür. Rengin saçta tutmasını beklerken birkaç kez saçınızı kontrol etmeye gelmiyor ya da uzaktan dahi olsa size bakmıyorsa o kuaföre yeniden gitmeyebilirsiniz.
- Saç boyatma işlemi biter bitmez fön çektirilmez. Zaten kimyasal bir işlemden yeni çıkan bir saçı bir de yüksek ısıya maruz bırakırsanız saç kaybedersiniz. Bölge bölge kel olmayabilirsiniz ama kalıcı olarak saçınız seyrelir.
- Saç boyası genellikle 20 dakikadan fazla kafada tutulmaz. Uzun tutulursa önce baş cildiniz kaşınma hissine yakın bir sinyal vermeye başlar; saç dipleriniz yanar ve saç kayıpları yaşarsınız. Bölge bölge kel olmayabilirsiniz ama kalıcı olarak saçınız seyrelir.
- 20 günden daha sık saç boyatılmaz. Saç dipleriniz yanar ve saç kayıpları yaşarsınız. Bölge bölge kel olmayabilirsiniz ama kalıcı olarak saçınız seyrelir.
- Doğal renginize sadık kaldığınız, dip boyası sorunu olmayan saç renklerinde saç boyanızı koruyacak iyi bir şampuan ve saç kremi seçerseniz boyanız akmaz ve saçınızı yılda yalnızca 7-8 kez boyatmanız yeterli kalır.
- Tipinize göre bir saç rengi seçin. Ve karakterinize…
- Bilirsiniz her imajın verdiği bir mesaj vardır. Taşıyamayacağınız veya gerçekten siz olmayan bir görünüşü neden taşıyasınız?
- Bu maddeyi en başta yazmış mıydım? Biliyorum.